Ristikon ratkonta iStock

TOP10: Aivojumppa-niksit

Aivojumppa on aivoille yhtä tärkeää kuin tavallinen jumppa lihaksille. Tässä niksit, joilla pumppaat lisää aivovoimaa töihin ja kouluun.

Näin Suomen kansa huoltaa aivojaan, jos Niksi-Pirkan nikseihin on uskomista!

1. Väärän käden aivojumppa

"Täytä ristikko niin sanotusti väärällä kädellä, eli oikeakätinen vasemmalla ja toisinpäin."

2. Aivojumppa toimistotyöntekijälle

"Käännä tietokoneen näppäimistö väärinpäin. Joudut todella miettimään, missä kirjaimet sijaitsevat."

3. Kuntosudoku

"Kun ratkot sudokua, tee samalla ratkaisemasi numeron määrä punnerruksia, vatsa- tai selkälihaksia. Kasvattaa sekä aivoja että lihaksia!"

4. Kuntoile laskuissa sekoamatta

"Kun teet lihaskuntoliikkeitä kuten vatsoja, hauiskääntöjä tai kyykkyjä, laske jokainen tekemäsi toistosarja eri kielellä."

5. Luova aivojumppa

"Unta odottaessasi mieti lempinimiä huonekaluille ja kodinkoneille."

6. Ratko ristikot odotellessa

"Kerää lehdistä ristikot ja sudokut ja vie ne autoon kynän kanssa. Kun seuraavan kerran kuskaat jälkikasvuasi harrastusten pariin ja istut autossa odottamassa tunnin loppumista, voit itse jumpata aivojasi."

7. Muistijumppa

"Kirjoita kauppalista runomittaan tai lorun muotoon. Saat lisää vaikeustasoa, kun opettelet sen ulkoa. Esimerkiksi: Leipää, maitoa ja voita; pikku pussi porkkanoita; vihannekset, hedelmät; siinä kaikkein tärkeimmät. Ennen kassalle menoa tarkista lunttilapusta, miten muisti pelasi."

8. Mainoksista muistipeli

"Jos kotiisi tulee kaksi samanlaista mainoslehteä, hyödynnä ne muistipeliksi. Liimaa samanlaiset kuvat pahville, leikkaa ne irti ja peli on valmis."

9. Matemaattinen aivojumppa

"Mittaa kupin paino, laita se tarkalle vaa´alle ja mittaa kuppiin vuorollaan kukin reseptin aines vaikka lusikan avulla tai kaatamalla reunaa pitkin. Kun vähennät kupin painon vuorollaan kunkin mitatun aineen painosta, onnistut ohjeen mukaan ja saat samalla aivojumppaa."

10. Pikkupuuhaa aivoille

"Aivot saavat päivittäistä pikkupuuhastelua, kun web-selaimen muistiin ei tallenna kirjautumista vaativien internetsivujen käyttäjätunnuksia ja salasanoja."

Mikä on aivojumppa?

Aivojumppa on treeniä, jossa tehdään liikkeitä, jotka parantavat fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Esimerkiksi Vanhustyön Keskusliiton Vahvike.fistä löytyy lisää aivojumppia.

Lue lisää niksijuttuja

JULKAISTU   23.3.2021TEKSTI   Tanja Rinkinen ja Tyttielina KujalaKUVAT   iStock

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?