Niksi-Pirkka sticker

Suomi-tuotteen tarina: Jo yli miljoona puista piharakennusta

Luoman Puutuotteen Pekasta ja Sannasta perheyrittäjyys on parasta, vaikka välillä härmäläinen veri kiehahtaa.

Komeileeko pihallasi yksi miljoonasta Luoman perheyrityksen valmistamasta piharakennuksesta? Ylistarolaisen yrityksen tarina sai alkunsa vuonna 1982. Sen jälkeen kasvu on ollut huimaa – nykyisin suomalaisia piharakennuksia toimitetaan yli 30 maahan ympäri maailman.

Luoman perustaja Pekka Luoma ehti olla puutalousopintojensa jälkeen vain hetken päivätöissä ennen oman yrityksen perustamista. Samana vuonna syntyi tytär Sanna Luoma-Marttala, joka on ollut pienestä asti mukana perheyrityksen toiminnassa niin laatikoita kokoamassa kuin mainosmallina. Nykyisin Sanna vastaa taloushallinnosta.

– Minua ei ole koskaan pakotettu mihinkään, vaan ihan itse halusin jatkaa työskentelyä perheyrityksessä, Sanna kertoo.

Perheyrittäjyyden parhaaksi puoleksi Pekka ja Sanna nostavat avoimen keskusteluyhteyden, jonka ansiosta he voivat tehdä päätöksiä hyvinkin nopealla aikataululla.

– Välillä härmäläinen veri kiehahtaa, mutta selvitämme asiat aina heti, eikä niitä jäädä vatvomaan, Sanna nauraa.

suomituote luoma

Työn kautta Pekka ja Sanna ovat päässeet tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa. Hauskana muistona on jäänyt mieleen ranskalaisten yhteistyökumppanien vierailu Ylistarossa. Iltaohjelmassa oli hiihtoa, ja ranskalainen vieras kehuskeli etukäteen taidoillaan. Ladulla Sanna päihitti hänet kuitenkin mennen tullen.

Perheyrityksen missio on säilynyt alusta asti samana: tavoitteena on valmistaa pitkäikäisiä piharakennuksia, joista riittää iloa vuosikymmeniksi. Esimerkiksi erilaisia lisäosia ja täydennyskappaleita saa tilattua myös vanhoihin piharakennusmalleihin.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisesta PEFC-sertifioidusta puusta.

– Kun piharakennukseemme astuu sisään, siellä pitää tuoksua terve ja laadukas suomalainen puu, Pekka summaa.

Tekijät

Isä Pekka Luoma ja tytär Sanna Luoma-Marttala, Ylistaro.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

JULKAISTU   28.2.2023

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?