Mikko-Helander pi4

Satavuotias tasavalta

"Me voimme hyvin, kun näemme ympärillämme olevien ihmisten tarpeet ja pystymme vastaamaan niihin", sanoo Mikko Helander Pirkan pääkirjoituksessa.

SUOMI ON VIETTÄNYT useita merkkivuosia peräkkäin: 2017 juhlistimme itsenäisyyden juhlavuotta, seuraava vuosi oli sisällissodan muistovuosi. Tänä vuonna teemana on satavuotias tasavaltamme.

Myrskyisten ensiaskelten jälkeen Suomen valtio pääsi hämmästyttävän nopeasti demokraattiseen päiväjärjestykseen. Niin valtuustoihin kuin eduskuntaan valittiin edustajia politiikan eri laidoilta.

Vuonna 1918 järjestetyissä ensimmäisissä kunnallisvaaleissa valitut päättäjät olivat aloittaneet työnsä, kun maaliskuussa 1919 käytiin eduskuntavaalit. Eduskunta laati itsenäisen Suomen ensimmäisen perustuslain ja valtionhoitaja Mannerheim vahvisti Suomen hallitusmuodon.

Nyt, sata vuotta myöhemmin, Suomessa on jälleen vilkas vaalivuosi.

K-kaupoilla on vaaleihin erityinen suhde: kaupoissa kampanjoidaan ja niissä äänestetään.

K-RYHMÄ ON JO vuosia tarjonnut tasapuolisesti eri puolueille ja ehdokkaille mahdollisuuden kampanjoida tiloissaan. Kohta ilmestyvät myös ennakkoäänestyspaikat yli 40 K-Citymarketin yhteyteen, ja äänestäminen hoituu vaivattomasti kauppareissun yhteydessä. Itse olen käyttänyt äänioikeuttani aina: välillä ennakkoon, välillä ulkomailta käsin, välillä vaalipäivänä. Tänä vuonna annan ääneni Vantaan K-Citymarket Tammistossa.

Kansanvallan toimivuudesta kertoo parhaiten se, kuinka moni näkee arvokkaaksi käyttää äänioikeuttaan maamme suunnan määrittelemiseksi. Lainsäätäjien työsarka ei ole helppo. Demokratian toimivuutta koettelevat monimutkaiset haasteet ja niihin yksinkertaistettuja ratkaisuja tarjoava populismi. Kansanvalta tarvitsee tekijänsä – olethan sinäkin yksi heistä. Mikko Helander, K-ryhmän pääjohtaja*

Huhtikuun Pirkka-lehden voit lukea täältä.

JULKAISTU   3.4.2019TEKSTI   Mikko HelanderKUVAT   Aleksi Poutanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?