PI5 paakirjoitus hero

Omavaraisuus on puoli ruokaa

Yhdessä voimme tehdä työtä sen eteen, että kotimaisen ruoan arvostus nousee yhä, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander

VUOSI 2020 TULEE JÄÄMÄÄN muistoihimme hyvin poikkeuksellisena. Koronavirusepidemia on mullistanut arkemme, ja sen jäljet ovat varmasti pysyvät.

Kriisin keskellä suomalaiset ovat halunneet varmistaa, että tärkein on turvattu: läheiset kotona, kaapeissa hätävara elintarvikkeita ja arjen perustuotteita.

Kotimainen elintarvikeketju on näyttänyt toimivuutensa tässä kriisitilanteessa. Olemme yhdessä kestäneet hyvin suomalaisten innokkaan hätävarojen hankkimisen – kysytyimpiä tuotteita, kuten leipää, maitoa, jauhelihaa ja vessapaperia, on saatu toimitettua ympäri Suomen läpi poikkeusviikkojen, kiitos tiiviin yhteistyön läpi koko elintarvikeketjun.

K-RYHMÄN KAUTTA KULKEE noin 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutetusta ruoasta, ja tästä noin 80 prosenttia on kotimaista. Monissa Euroopan maissa ruoan kotimaisuusaste on huomattavan paljon alhaisempi, Ruotsissa esimerkiksi noin 50 prosenttia.

Me suomalaiset olemme ketteriä ja sinnikkäitä, selviämme kyllä tästäkin!

Kriisi onkin muistuttanut meitä huoltovarmuuden merkityksestä. Omavaraisuus on Suomelle suuri vahvuus – ja samalla suuri ylpeyden aihe. Suomalainen ruoka on puhdasta, laadukasta ja turvallista. Ruoan kotimainen alkuperä on jo nyt tärkeä ostokriteeri lähes 85 prosentille suomalaisista. Yhdessä voimme tehdä työtä sen eteen, että kotimaisen ruoan arvostus nousee yhä. Näin varmistamme sen tuotannon tulevaisuudessakin.

K-RYHMÄ ON KULKENUT suomalaisten rinnalla suurissa kriiseissä ja murroksissa – sodasta jälleenrakennukseen, taantumista nousukausiin.

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan varmistaa, että huoltovarmuutemme ja omavaraisuutemme säilyvät jatkossakin korkeina. Ostetaan suomalaista ruokaa, se pitää meistä huolta.

Kuka hän on?

Mikko Helander, Keskon pääjohtaja

Mielessä juuri nyt

Paras huoltovarmuusteko on suosia suomalaista nyt ja tulevaisuudessa.

Katse tulevaan

Me suomalaiset olemme ketteriä ja sinnikkäitä, selviämme kyllä tästäkin!

JULKAISTU   6.5.2020TEKSTI   Mikko HelanderKUVAT   Heidi Strengell

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?