Niksi-Pirkka sticker

Namituvan karamellileipurit valmistavat kaikki makeiset käsityönä

Ilmajokelainen Lotta Laine seuraa isänsä jalanjälkiä työssä, jossa karkkipäivää vietetään joka päivä.

"KERRAN MYYMÄLÄMME pihaan kurvasi autolla hätääntynyt mies, joka tuli pitkän ajomatkan päästä. Hän kertoi, että raskaana oleva vaimo oli vaatinut salmiakkia, jotta talossa säilyisi edes jonkinlainen rauha. Voisi siis sanoa, että olemme työllämme pelastaneet ihmisiä perhekriiseiltä.

Namituvan erikoisuuksiin kuuluvat glykyrritsiinivapaat salmiakit. Glykyrritsiini on aine, joka nostaa verenpainetta, minkä takia monet joutuvat ikäväkseen välttelemään salmiakkia. Meidän glykyrritsiinivapaita salmiakkejamme voivat syödä lähes kaikki, myös odottavat äidit ja korkeasta verenpaineesta kärsivät.

ALOITIN TYÖURANI makeisten maailmassa 5-vuotiaana. Aluksi pääsin mukaan messuille tarjoilemaan maistiaisia, kouluikään mennessä olin jo ylennyt etikettien liimaajaksi. Mitä enemmän ikää tuli, sitä enemmän sain vastuuta perheyrityksessämme. Nyt 31-vuotiaana vastuuta on jo sen verran paljon, että olemme tekemässä yrityksessä sukupolvenvaihdosta isäni Reijon kanssa.

Karamellileipurimme valmistavat kaikki makeiset käsityönä. Laatumme on noteerattu myös ammattilaisten keskuudessa. Namituvan Rakkaussalmiakki ja Pöyröö Puluveri ovat molemmat Salmiakki Finlandia -palkinnolla palkittuja. Pöyröö on pohjalaista murretta ja tarkoittaa positiivisella tavalla hupsun intomielistä, asioihin tarmolla ja intohimolla tarttuvaa henkilöä. Se kuvaa hyvin myös meitä namitupalaisia – olemme pöyröitä salmiakkiemme kanssa.

SALMIAKIN KÄYTTÖTAPOJA on yhtä paljon kuin on meitä ihmisiä. Saamme viikoittain viestejä mitä erikoisimmista tavoista hyödyntää salmiakkia. Salmiakki on kuulemma hyvää niin porokeiton kuin lattekahvinkin seassa. Jotkut tykkäävät jopa tehdä salminakkeja eli laittaa salmiakkia nakin väliin. Siihen en ole vielä itse lähtenyt."

TEKIJÄ

Lotta Laine, Namitupa, Ilmajoki.

TUOTE

Namitupa Lemon Salmiac 100 g, valikoidut K-ruokakaupat.

Löydä lisää tuottajien tarinoita:

JULKAISTU   26.11.2023TEKSTI   Marianne Mannila

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)