mobiilimaksaminen getty

Maksaisitko ostokset kännykällä tai kellolla?

Oletko jo kokeillut mobiilimaksamista, siis maksamista esimerkiksi puhelimen, kellon tai muun laitteen avulla, jossa on mukana maksuominaisuus? Mobiilimaksaminen yleistyy kovaa vauhtia, ja onnistuu monilla eri laitteilla.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että lataat omaan kännykkääsi tai muuhun maksulaitteeseesi sovelluksen, johon kirjaat omat maksukorttitietosi. Kun kännykässäsi on maksusovellus, voit käyttää puhelintasi maksuvälineenä pankkikortin tapaan kaupan maksupäätteellä — et siis tarvitse pankkikorttia etkä sen PIN-koodia.

Mobiilimaksaminen toimii tällä hetkellä maksupäätteiden lähimaksuominaisuuden avulla. Mobiilimaksaminen onnistuu siis kaikissa paikoissa, joissa myös lähimaksu pankkikortilla on mahdollista.

Jotta mobiilimaksaminen onnistuu, sinulla pitää olla maksettaessa verrattain uusi älypuhelin tai muu mobiililaite, johon on ladattu sopiva maksusovellus. Voit maksaa mobiilisti laitteellasi kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

Maksupäätelaitteen tunnistat lähimaksun tunnuksesta, kaarisymbolista. Mobiililaitteella voit maksaa myös isompia ostoksia, jotka ylittävät lähimaksun maksurajan. Tunnistautuminen tapahtuu puhelimen sormenjälkitunnistuksella tai laitteen avauskoodin avulla.

Eri puhelimilla ja pankeilla on käytössä erilaisia sovelluksia mobiilimaksamista varten. Tarkista, mikä sovellus toimii juuri sinun puhelimessasi ja sinun pankkikortillasi.

Onko sinulla Applen puhelin?

Applen puhelimissa ja muissa laitteissa voit käyttää merkin omaa Apple Pay -maksupalvelua, mikäli sinulla on Nordean maksukortti. Sovelluksen lisäksi kannattaa käyttää K-ryhmän kaupoissa Plussa-korttia maksupäätteellä, jotta saat sinulle kuuluvat Plussa-edut.

Onko sinulla Android-puhelin?

Jos sinulla on android-puhelin tai -laite, voit käyttää K-ryhmän kaupoissa maksamiseen Pivo-sovellusta, jonka yhteyteen voit ladata sähköisen Plussa-kortin. Mikäli sinulla on Nordean tai Danskebankin maksukortti, voit käyttää K-ryhmässä myös Google Payta.

Plussa-pisteet kertyvät maksaessa automaattisesti, kun puhelimeen on ladattu Google Payn lisäksi myös Plussa mobiilikortti -sovellus.

Helpotusta vuonna 2019

Vuoden 2019 aikana maksaminen muuttuu entistä yksinkertaisemmaksi, kun K-ryhmän kaupoissa siirrytään Bluetooth-yhteydellä toimiviin maksupäätteisiin. Tämän jälkeen mobiilimaksaminen onnistuu kaikilla laitteilla ja kaikkien suomalaisten pankkien korteilla MobilePay-sovelluksella.

Maksaminen onnistuu puhelimen näytön pyyhkäisyllä vaikka ostoksia pakatessa, ja Plussa-edut kirjautuvat automaattisesti mukaan, kun olet ladannut Plussa-kortin tiedot MobilePay:hin.

Jo tällä hetkellä MobilePay toimii maksutapana K-ryhmässä Intersportin, Budgetsportin ja The Athlete´s Footin verkkokaupoissa.

Fakta: Maksu ruutua pyyhkäisemällä – Plussan saa saumattomasti mukaan

  • MobilePay-maksaminen onnistuu K-ryhmän kaupoissa vuoden 2019 aikana. Tällöin MobilePay toimii Android- ja iPhone-älypuhelimilla kaikilla Mastercard- ja Visa-korteilla sekä kaikissa maksutapahtumissa, kuten kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa.
  • Sovelluksen kautta ostokset voi maksaa sujuvasti ja nopeasti: maksettava summa tulee bluetooth-yhteyden kautta näkyviin puhelimen ruudulle, minkä jälkeen maksun voi hyväksyä puhelimen ruutua pyyhkäisemällä.
  • Sovellukseen voi tallentaa oman Plussa-kortin tiedot, jolloin samalla varmistaa kaikki Plussa-edut automaattisesti maksamisen yhteydessä.

Lue lisää:

Mobiilimaksaminen mullistuu 2019

JULKAISTU   29.11.2018TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)