mobiilimaksaminen getty

Maksaisitko ostokset kännykällä tai kellolla?

Oletko jo kokeillut mobiilimaksamista, siis maksamista esimerkiksi puhelimen, kellon tai muun laitteen avulla, jossa on mukana maksuominaisuus? Mobiilimaksaminen yleistyy kovaa vauhtia, ja onnistuu monilla eri laitteilla.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että lataat omaan kännykkääsi tai muuhun maksulaitteeseesi sovelluksen, johon kirjaat omat maksukorttitietosi. Kun kännykässäsi on maksusovellus, voit käyttää puhelintasi maksuvälineenä pankkikortin tapaan kaupan maksupäätteellä — et siis tarvitse pankkikorttia etkä sen PIN-koodia.

Mobiilimaksaminen toimii tällä hetkellä maksupäätteiden lähimaksuominaisuuden avulla. Mobiilimaksaminen onnistuu siis kaikissa paikoissa, joissa myös lähimaksu pankkikortilla on mahdollista.

Jotta mobiilimaksaminen onnistuu, sinulla pitää olla maksettaessa verrattain uusi älypuhelin tai muu mobiililaite, johon on ladattu sopiva maksusovellus. Voit maksaa mobiilisti laitteellasi kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

Maksupäätelaitteen tunnistat lähimaksun tunnuksesta, kaarisymbolista. Mobiililaitteella voit maksaa myös isompia ostoksia, jotka ylittävät lähimaksun maksurajan. Tunnistautuminen tapahtuu puhelimen sormenjälkitunnistuksella tai laitteen avauskoodin avulla.

Eri puhelimilla on käytössä erilaisia sovelluksia mobiilimaksamista varten. Tarkista, mikä sovellus toimii juuri sinun puhelimessasi.

Onko sinulla Applen puhelin?

Applen puhelimissa ja muissa laitteissa voit käyttää merkin omaa Apple Pay -maksupalvelua. Sovelluksen lisäksi kannattaa käyttää K-ryhmän kaupoissa Plussa-korttia maksupäätteellä, jotta saat sinulle kuuluvat Plussa-edut.

Onko sinulla Android-puhelin?

Jos sinulla on android-puhelin tai -laite, voit käyttää K-ryhmän kaupoissa maksamiseen Google Payta. Plussa-pisteet kertyvät maksaessa automaattisesti, kun puhelimeen on ladattu Google Payn lisäksi myös Plussa mobiilikortti -sovellus.

Muutoksia MobilePaylla maksamiseen

MobilePay ja norjalainen Vipps yhdistyivät keväällä 2023 uudeksi Vipps MobilePay-yhtiöksi. Yhdistymisen myötä MobilePayn ja Vippsin palveluihin tuli muutoksia, jotka vaikuttivat myös K-ruokakaupoissa sekä Intersport- ja Budget Sport -myymälöissä maksamiseen.

MobilePaylla maksaminen K-ryhmän kivijalkakaupoissa päättyi kokonaan 31.12.2023. MobilePay säilyi kuitenkin maksutapana niissä K-ryhmän verkkokaupoissa, joissa se on ollut käytettävissä aiemminkin.

Artikkelia on päivitetty 1.1.2024

Lue lisää:

Miksi kännykällä maksaminen kannattaa?

JULKAISTU   31.12.2023TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?