Kiroileva Hiili haastaa yritykset ilmastotekoihin

Me K:ssa etsimme koko ajan lisää keinoja vähentää päästöjämme ja parantaa energiatehokkuuttamme. Autamme myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja – oli kyse sitten ruoasta, asumisesta tai liikkumisesta.

Valtaosa myymiemme tuotteiden päästöistä syntyy niiden tuotannosta, joten haluamme kirittää myös kumppaneitamme päästövähennyksiin. Ilmastotsempparina apunamme on Kiroileva Hiili -hahmo, joka haastaa ja kirittää meitä ja kumppaneitamme.

Annetaan nyt puheenvuoro Kiroilevalle Hiilelle:

”Vai oikein puheenvuoro, kröhöm! Tässä ei nyt paljon puheet auta, vaan teot! No niitä on luvassa, siitä minä pidän huolen, pysykää mukana!”

Viimeisin Kiroilevan hiilen haastama yritys on Orthex.

Kiroileva Hiili yrityshaaste Orthex 1080x1080

Orthex: Uusiutuvaa energiaa ja kierrätysraaka-aineita

Näin Orthex kertoo ympäristö- ja ilmastotyöstään:

”Orthex on jo pitkään tehnyt määrätietoista ympäristö- ja ilmastotyötä: kierrätysraaka-ainetta on käytetty tuotannossa jo 90-luvulta lähtien, kaikki Orthexin tehtaat ovat ISO 14001 ympäristöjohtamisjärjestelmän mukaisesti sertifioituja ja energiatehokkaampiin laitteisiin on järjestelmällisesti investoitu vuosia. Lisäksi Orthex on siirtynyt kaikilla tehtailla käyttämään uusiutuvaa energiaa, minkä ansiosta Scope 2-päästöt vähenivät nollaan vuonna 2021.”

Lue lisää Orthexin päästövähennystavoitteista

Raisio: Hiilineutraalia tuotantoa

Toinen Kiroilevan Hiilen haasteen vastaanottaneista yrityksistä on Raisio. Näin he kertovat:

”Lähdemme työssämme siitä, että voit valita Raision tuotteet hyvällä omallatunnolla: huomioimme tuotantomme ja tuotteidemme ympäristövaikutukset laajasti toiminnassamme ja keskitymme erityisesti tuotannon hiilineutraaliuteen, ympäristöystävällisyyteen sekä materiaali- ja energiatehokkuuteen.

Tavoitteemme on, että Raision omien tehtaiden tuotanto on hiilineutraalia vuoden 2023 loppuun mennessä. Toimiva ruokaketju syntyy yhteistyöllä ja myös ympäristönäkökulmat on mietittävä yhdessä. Siksi asetamme vuonna 2022 tavoitteet ja aikataulun myös toimitusketjumme päästöjen vähentämiseksi.

Vähennämme ruoka- ja tuotantohävikkiä ja hyödynnämme tuotannon sivuvirtoja koko arvoketjussa: esimerkiksi Nokian myllyllämme hiutaleiden tuotannossa käytettävä lämpö ja höyry syntyy hiilineutraalisti kauran kuoresta, joka syntyy tuotannossa sivuvirtana.

Yhteistyössä VTT:n asiantuntijoiden kanssa olemme laskeneet Elovena Kaurajuoma kahviin -tuotteen hiilijalanjäljen – 0,30 kgCO2e/kg tuotetta pakattuna. Tästä raaka-aineiden ja kauran prosessoinnin osuus on noin 76 % ja pakkauksen noin 18 %. Loput 6 % koostuu kuljetuksesta, energiasta, vedestä ja jätteiden käsittelystä.”

Lue lisää Raision ilmastotavoitteista

Kohti Hiilineutraalia K-ryhmää

K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

Oman toiminnan lisäksi K-ryhmä ulottaa päästövähennystavoitteensa koko arvoketjuun. Tavoitteena on, että 2/3:lle Keskon suorien tavarantoimittajien päästöistä tulee olla asetettuna tieteeseen perustuvat vähennystavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Globaali CDP-ympäristöjärjestö listaa vuosittain yritykset, jotka ovat parhaiten sitouttaneet oman toimitusketjunsa ilmastotekoihin. Kesko on yksi Supplier Engagement Leadereiksi nimetyistä yrityksistä jo toista vuotta peräkkäin.

Lue lisää Hiilineutraali K-ryhmä -tavoitteesta

Lue lisää tavarantoimittajien haastamisesta ilmastotekoihin

Lähde sinäkin mukaan ja aseta omat päästövähennystavoitteet!

Lue lisää osallistumisesta CDP:n sivuilta

JULKAISTU   20.10.2022

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)