hero PI1116 kausivalot Riikka Kantinkoski

Sisusta kausivaloilla

Pimeänä vuodenaikana, kun valo on ulkona vähissä, panosta sisätiloihin. Kausivalot ja kynttilät pitävät pimeän loitolla, ja joulunodotus nostaa tunnelmia pikkuhiljaa.

1. Tee itse moderni joulukuusi

Tunnelmallinen joulukoriste syntyy vaneripalasta. Kuusen leveys on noin 70 senttiä ja korkeus noin 170 senttiä. Vanerin pintaan on porattu halkaisijaltaan vajaan sentin kokoisia reikiä, joihin on sujautettu led-valot. Voit niputtaa ylimääräisen valonauhan kuusen taustalle. Nauha pysyy kiinni vahvalla teipillä.

2. Pue koti valoon

Sisustus, kausivalot kuva2 Kuistin valonauha saa ikivihreistä kasveista jouluasun, kun pyörittelet kasvit valonauhan ympärille. Kiinnitä kasvit kauniilla juuttinarulla. Samaa valosarjaa voit käyttää pidempään, kun poistat kasviverhoilun. Ikivihreitä kasveja ovat nahkealehtiset kasvit ja esimerkiksi eukalyptuksen oksat. Ne kestävät jonkin aikaa ilman vettäkin ja kuivuvat kauniisti. Kukkakaupoista saat edullisesti oksia ja ikivihreitä kasveja. Luonnosta voit kerätä esimerkiksi mustikan ja puolukan varpuja.

3. Ikivihreää esille

Sisustus, kausivalot Ikivihreistä kasveista tehty yksinkertainen kukkakimppu on kaunis ja kestää läpi joulunajan. Laita oksamaiset varret maljakkoon aina kuumaan veteen. Ikivihreä kimppu sopii hajamielisellekin, sillä se pärjää myös ilman vettä. Nahkeapintaiset kasvit kuivuvat kauniisti. Lyhty ja paperista taiteltu valosarja tuovat tunnelmaa ja sopivat joulunalusaikaan. Ajopuuta muistuttava tapetti luo rouheaa joulutunnelmaa.

4. Askartele kalenteri

sisustus, kausivalot kuva3 Virittäydy joulutunnelmaan joulukalenterin avulla. Askosta hankitussa, hauskassa Hangit-kehyksessä ripustusnarut ovat valmiina, ja voit kiinnittää kuoret naruille roikkumaan pyykkipoikien avulla. Solmi kevyet paketit lahjanaruilla ja kiinnitä myös ne pyykkipojilla. Koristele kuoret esimerkiksi numerotarroilla. Voit käyttää osassa kuoria valmiita numeroita ja kirjoittaa loput käsin. Saat ilmeestä vaihtelevan, kun käytät sekä kirjekuoria että sävyihin sopivia lahjapapereita. Sujauta joulukalenteriin pieniä yllätyksiä, tehtäviä tai runoja.

Lue lisää vinkkejä tunnelmalliseen valaistukseen täältä.

JULKAISTU   27.10.2016TEKSTI   Laura RäihäKUVAT   Riikka Kantinkoski

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?