rantakaisla web

Pieni teko voi olla toiselle suuri

Kauppias halusi näyttää lapsille mistä ruoka tulee ja hommasi päiväkodin pihalle kasvilaatikot lasten hoidettaviksi. Lasten lomien ajan laatikoita hoiti kauppias itse.

Perunaa, punasipulia, avomaankurkkua, herneitä, porkkanaa, persiljaa ja lehtisalaattia, luettelevat päiväkoti Rantakaislan lapset kasvilaatikoiden sisältöä yhdessä Ismo Penttisen kanssa. K-Rauta 75 -kauppias Penttinen toi kesäkuussa päiväkodin pihaan kasvilaatikoita, multaa, siemeniä, pari kastelukannua ja kuokkia. Elokuussa on sadonkorjuun vuoro.

– Olin miettinyt tällaista yhteistä tekemistä jo omien lasten ollessa pieniä. Varsinainen idea syntyi, kun löysin meiltä jääkaapista itäneen perunapussin, jonka vein puutarhaan ja istutin. Lapsille on hyvä näyttää mistä ruoka tulee, kertoo Ismo Penttinen.

Penttinen otti yhteyttä päiväkoteihin ja löysi asiasta kiinnostuneen montessoripäiväkoti Rantakaislan Vantaan Hiekkaharjusta.

– Lapset ovat odottaneet tätä innoissaan. Tilan puutteen vuoksi kasvien kasvattaminen on melko haasteellista, eikä meillä ole omaa pihaa. Ulkoilemme lasten kanssa läheisessä puistossa, kertoo Anneli Palviainen, päiväkodinjohtaja.

Vesi ja lapset

Kun lapsilta kysyy mikä oli kasvisten istuttamisessa ja hoitamisessa mukavinta, vastaus tulee kuin yhdestä suusta: kasteleminen. Monet lapsista ovat osallistuneet vihannesten ja kasvien hoitamiseen aikaisemmin.

– Mökillä. Siellä kasvatetaan kasveja, kertoo Penny.

– Meillä kotona, vastaa Rasmus.

Lapset ovat myös yksimielisiä siitä, mitkä vihannekset ovat kaikkein mieluisimpia: herne ja porkkana.

Heinäkuussa lasten lomaillessa kauppias Penttinen nouti kasvilaatikot K-Raudan pihalle ja hoiti työntekijöidensä kanssa kasveja.

– Pieni teko voi olla toiselle suuri asia, Ismo Penttinen sanoo.

Lue lisää: Pieni suuri teko

JULKAISTU   31.7.2018TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Petri Mulari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?