hiusongelmat Viola Virtamo

Hoitoa hiuksille

Hiusten ja hiuspohjan ongelmat ovat yllättävän yleisiä. Niin katkeilevaan tukkaan kuin hilseilevään hiuspohjaankin löytyy apu oikeista hoitotuotteista.

Kuiva tai liian rasvainen hiuspohja, väärä pesuväli ja sopimattomat pesutuotteet ovat suomalaisten suurimpia hiusmurheita.

Näin listaa kampaaja ja turkulaisen Hiusmuotoilua Tunteella -kampaamon omistaja Riika Isoviita.

Eri pää, eri ongelmat

Naisten hiuksissa näkyvät liialliset kemialliset- ja lämpökäsittelyt ja auringon aiheuttamat haitat. Myös hormonimuutosten, kuten raskaus, aiheuttama hiustenlähtö tai lääkkeiden syömisestä johtuva hiusten irtoaminen on asioita, joita Isoviita kohtaa työssään.

Toisaalta on täysin normaaliakin kausittaista hiustenlähtöä, kun samanaikaisesti on paljon hiuksia lepovaiheessa ja ne irtoavat samaan aikaan. Yleisesti suomalaisnaisten ja suomalaisten hiukset ovat kuivat ja hauraat.

Suomalaismiesten hiusongelma tiivistyy kaljuuntumiseen ja lasten hiuspohjaa kutittaa karsta. Se on täysin vaaratonta kuolleiden ihosolujen ja talirauhasten erittämä rasvaa, jota on usein vauvojen ja isompienkin lasten päässä.

Oikeanlaiset täsmätuotteet

Ensihoidoksi sekä kuivalle että rasvaiselle hiuspohjalle toimivat oikeat tuotteet, kuten oikeanlainen shampoo ja hiusvesi.

Usein kuivaa ja hilseilevää hiuspohjaa hoidetaan kuitenkin hilseshampoolla, joka voi olla liian voimakas tuote ja kuivattaa lisää. Kannattaakin pyytää omaa kampaajaa tarkastamaan hiuspohjan tilanne ja valitsemaan juuri oikeat tuotteet. Esimerkiksi takkuuntuviin hiuksiin voi käyttää jätettävää hoitoainetta, joka selvittää harjatessa hiuksia.

Jos hiuspohja on tulehtunut on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Hoitoa hauraille hiuksille

Kuivista ja hauraista hiuksista kärsivien hoitokeinoksi Isoviita nostaa hyvän hiustenleikkuun ja kosteuttavat shampoot ja hoidot. Myös oikeanlaiset muotoilutuotteet ovat tärkeät, jolloin ei käytetä liian vahvoja tuotteita hentoon hiukseen. Muotoilutuotteita käyttävien on syytä käyttää tarpeeksi pesevää shampoota.

Hiusspray kaljuuntumiseen

Miestyyppiseen kaljuuntumiseen ei ole estokeinoa. Isoviidan mukaan kaljuuntumisen saa peitettyä juuri tähän tarkoitukseen kehitetyllä hiusspraylla. Hiustenistutus on myös vaihtoehto.

Mietoja tuotteita lapsille

Lasten hiukset on syytä pestä miedoilla tuotteilla, joissa on mahdollisimman vähän allergisoivia ainesosia. Selvittämiseen voi käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Hiusten harjaaminen myötä- ja vastakarvaan päivittäin vähentää lasten karstan kertymistä tai jopa pitää sen poissa kokonaan.

JULKAISTU   28.7.2017TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Viola Minerva Virtamo ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?