Apua senioreiden arkeen verkossa

Neuvontapalvelu auttaa senioriasiakasta löytämään ruokaostokset kotiovelle toimittavan K-ruokakaupan sekä auttaa tilauksen tekemisessä puhelimen välityksellä.

ERÄS IÄKKÄÄMPI ROUVA kiitteli, että arki on helpottunut, kun ei enää tarvitse ajaa kauppaan taksilla. Ostokset voi tilata puhelinpalvelun kautta ja ne tulevat suoraan kotiin, kertoo Katri Kenola, K-Ruoka-verkkokaupan kehityspäällikkö.

Moni suomalainen on tehnyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa ruokaostokset netissä. Poikkeuksellinen vuosi on vaatinut nopeita muutoksia myös K-ryhmän ruokakaupoilta, joiden verkkokauppatoiminta laajeni keväällä kertarysäyksellä.

Suurin kynnys verkkokauppoihin on yhä iäkkäämmillä asiakkailla, jotka kokevat netissä ostamisen vaikeaksi. Senioreiden avuksi käynnistettiinkin maaliskuun lopussa neuvonta- ja tilauspalvelu, jossa K-ryhmän asiakaspalvelija auttaa asiakasta kauppaostosten kanssa.

– Opastamme puhelimessa kohta kohdalta, kuinka asiakas voi luoda K-Ruoka-verkkokauppaan tunnukset ja valita haluamansa tuotteet. Jos verkkotilaaminen kuitenkin vielä arveluttaa asiakasta tai hänellä ei ole käytössään nettiä, kirjaamme ylös ostotilauksen. Hän voi maksaa ostokset kortilla kotiinkuljetuksen yhteydessä, Katri Kenola kertoo.

Ensin asiakaspalvelija toki aina tarkistaa, onko soittajan alueella kotiinkuljetuspalvelua. Osa kaupoista kerää ruokaostokset valmiiksi, ja asiakas voi käydä noutamassa ne itse. Palaute on osoittanut, että puhelinpalvelulle on ollut tarvetta. Keväällä senioreita avustaneen Eero Kanteleen mieleen on jäänyt ikimuistoisia kohtaamisia.

– Koronavuosi on ollut monelle vanhukselle rankka kokemus ja lisännyt yksinäisyyden tunnetta, kun läheiset eivät ole voineet käydä heidän luonaan. Se kävi ilmi monessa puhelussa.

Kokemukset ovat olleet avartavia myös K-ryhmän puhelinpalvelussa työskenteleville. Vaikka suomalaiset mielletään usein teknologian edelläkävijöiksi, meillä on yhä paljon ihmisiä, jotka eivät osaa tai pysty hoitamaan asioitaan netissä.

Maksullinen puhelintilauspalvelu palvelee arkipäivisin klo 9–16 numerossa 0600 023 25.

Lue lisää:

JULKAISTU   30.11.2020TEKSTI   Sanna WalleniusKUVAT   Kaisu Jouppi, Suvi Elo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?