Niksi-Pirkka sticker

Anna-Liisa Arminen: Kahvin tuoksu on kaiken A ja O

Anna-Liisa Arminen ei supistanut Neste K Imatran aukioloaikoja edes koronan takia, vaikka liikenneaseman kolme ravintolaa olivat rajoitusten kohteena.


Tämän oivalsin

Etelä-Karjalasta

Olen lähtöisin Muhokselta Pohjois-Pohjanmaalta, josta kurvasin pääkau- punkiseudun kautta Imatralle viisi vuotta sitten. Etelä-Karjalassa ihmiset ovat helposti lähestyttäviä, puheliaita ja iloisia. Täällä on myös aivan mieletön luonto. Yhteistyö alueen muiden yrittäjien ja yhdistysten kanssa on aina ollut sujuvaa.

Rekrytoinnista

Meillä on iso, 24 tuntia vuorokaudessa auki oleva liikenneasema ja sen yhteydessä Neste K -ravintola, joka on suosittu lounaspaikka täällä päin. Tässä on lisäksi ruokapaikkoina Subway ja Burger King sekä tietysti kauppa, huoltoasema, auto- pesula sekä peräkärryjen ja pakettiauto-jen vuokraustoimintaa.

Meidän 31 työntekijän henkilökunta on täynnä todellisia moniosaajia. Uutta työntekijää rekrytoidessa tärkeintä onkin hakijan asenne, työtehtävät kun pystyy aina oppimaan. Meillä korostuu kyky toimia tiimissä, ja hyvä yhteishenki on ehdoton edellytys onnistumiselle. Etsin aina ihmistä, joka sopii juuri tähän meidän joukkoomme. Siitä olen ollut tosi iloinen, että meille todella halutaan tulla töihin.

Kriiseistä

Olen luonteeltani yritteliäs ja rakastan asioiden kehittämistä. Se tarkoittaa, että vaikeina aikoina ei auta mennä kyykkyyn ja kasaan, jos meinaa selviytyä. Silloin on käärittävä hihat ja yritettävä entistä kovempaa. Itsenäisenä yrittäjänä on myös helppo reagoida asioihin nopeasti.

Korona-aikana en nähnyt aukioloaikojen supistamista vaihtoehtona, vaikka kolme ravintolaamme olivat rajoitusten kohteena. Asema on ollut auki 24 tuntia, joka päivä. Take away -myynnin kehittämisen lisäksi teimme silloin ”Yölläkin voi käydä kaupassa” -kampanjan, joka oli tosi onnistunut. Myös yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa tiivistettiin. Esimerkiksi Imatran taksi kuljetti ruoka-annoksia ja kauppatavaroita asiakkaille.

Asiakaspalvelusta

Siisteyden ja viihtyvyyden lisäksi liikenneasemalla on todella tärkeää kuunnella asiakasta – täällä on taivuttava moneen. Välillä lähdetään aamukuudelta roudaamaan ja tarjoilemaan aamupalaa 140 hengelle toiselle puolelle kaupunkia. Tai viedään lounasrasioita jalkapallokentän laidalle. Asiakkaat ja heidän tarpeensa ovat erilaisia. Meillä on paljon kanta-asiakkaita, joilla on vakipöytä varattuna joka aamu kahdeksalta. Toisaalta kuutostiellä on liikennettä ja ohikulkumatkalla pysähtyjiä koko ajan.

Huoltoasemakahveista

Olemme ostospaikka, mutta myös hengähdyspaikka asiakkaillemme. Kahvi on siinä isossa roolissa. Hyvä huoltoasemakahvi on aina tuoretta. Kahvin tuoksu on siinä kaiken A ja O.

Koirista

Vapaa-ajan henkireikä ja oma pääntuuletuskeinoni on ulkoilu ja lenkkeily rhodesiankoira Justiinan kanssa. Vaikka työpäivän jälkeen väsyttäisi kuinka paljon tahansa, koiran kanssa on vain lähdettävä lenkkipolulle. Kotiin palatessa aina huomaa, miten mahtava olo siitä tulee.

KUKA?

Anna-Liisa Arminen, 58, on Neste K Imatran kauppias. Aiemmin hän toimi kauppiaana Tuuliruusun liikenneasemalla Mäntsälässä.

JUURI NYT

Ansku harrastaa kutomista. Talvea vasten työn alla on villapaita.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 11/2022

JULKAISTU   27.10.2022TEKSTI   Janne ItkonenKUVAT   Anna-Katri Hänninen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?