Niksi-Pirkka sticker

Aikaisia aamuja, U-käännöksiä ja pieniä suuria juttuhetkiä

Olen kuskannut kahta poikaani jääkiekkotreeneihin yli kymmenen vuoden ajan.

Olemme istuneet autossa monena pimeänä iltana ja aikaisena aamuna. Myös silloin, kun on väsyttänyt, ja silloin, kun ei olisi oikein mitenkään ehtinyt. Lähtöjä on kertynyt tuhansia ja U-käännöksiäkin kymmeniä pelipaitojen unohtuessa kotiin. Yhtäkään kilometriä en kuitenkaan vaihtaisi.

Olen päässyt seuraamaan, kuinka lapseni ovat oppineet joukkuehenkeä, epäonnistumisen sietämistä ja yhdessä onnistumista. Automatkoilla on sanoitettu onnen tunteita ja toisaalta lohdutettu pettymyksen hetkellä. Vanhempien joukolla olemme kannustaneet kaukalon laidalla.

Harrastus on tuonut mukanaan merkitystä, iloa ja yhteisöllisyyttä, sekä lapsilleni liikunnallisen elämäntavan, jonka uskon kantavan läpi elämän. Toivon, että sama olisi mahdollista jokaiselle lapselle ja nuorelle.

Tosiasia kuitenkin on, että vain kolmasosa suomalaisista lapsista liikkuu riittävästi. Sen vuoksi K-ryhmä on nyt käynnistänyt Liike on lääke -hankkeen tukemaan lasten ja nuorten liikkumista. Tavoitteemme on, että jokainen lapsi voisi löytää oman tapansa liikkua, oman juttunsa ja oman porukkansa.

Olemme pyytäneet mukaan hankkeeseen monia kumppaneita, kuten Palloliiton, Koripalloliiton ja Tennisliiton. Hanketta on tarkoitus laajentaa myös juniorijääkiekkoon, sillä monet K-kauppiaat tukevat jo jääkiekkoseuroja kautta maan.

Yhdessä pystymme käynnistämään positiivisen muutoksen, joka rakentaa aktiivista, tervettä ja iloista Suomea.

Lue lisää:

JULKAISTU   26.2.2024TEKSTI   Karoliina PartanenKUVAT   Jirina Alanko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?