Niksi-Pirkka sticker

Katja ja Jussi Sippola: Aidosta auttamisen ilosta

K-Supermarket Kurikan kauppiaat Katja ja Jussi Sippola haluavat auttaa heikommassa asemassa olevia – ja nyt apua tarvitaan enemmän kuin aikoihin.


Tämän oivalsin

Aamuista

Työt kaupalla alkavat aamukuudelta, mutta jo ennen tätä käymme yhdessä päivän asioita läpi kotonamme aamukahvin lomassa. Ennen ovien avausta kauppaa valmistellaan asiakkaille yhdessä henkilökunnan kanssa samalla jutellen ja musiikkia kuunnellen.

Nauramme porukalla paljon, huumori on tärkeä osa työpäivää. Positiivisen fiiliksen herättäminen ihan työpäivän alusta saakka on tärkeä asia. Se auttaa kaikkia jaksamaan paremmin.

Puhumisesta

Monesti puhumme liikaa työasioista. Iltojen rauhoittaminen perheelle on vaatinut tietoisen päätöksen tekemistä ja siinä pysymistä. Ja kyllä lapsetkin ovat joskus automatkoilla kommentoineet takapenkiltä, että voitaisiinko jutella jostain muusta kuin kaupasta.

Työnjako  kaupassa on muovaantunut itsestään. Sopu säilyy hyvin ja ristiriitoja on vähemmän, kun teemme eri tehtäviä. Uskon, että myös henkilökunta tiedostaa tämän. He tietävät, kummalta kysyvät neuvoa missäkin tilanteessa.

Harrastamisesta

Mökkeily on meille tärkeä asia, vaikka kesällä ehdimme mökille korkeintaan viikonloppuisin. Onneksi se on lähellä, Alavudella. Ulkoilemme myös paljon yhdessä lastemme ja 4-vuotiaan rottweilerimme kanssa.

Metsäretket ovat perheemme yhteisiä rauhoittumisen hetkiä erityisesti viikonloppuisin. Katja hiihtää talvisin ja pyöräilee tai juoksee kesäisin. Kun saa hikoilla kunnolla, töihin liittyvät ajatukset katoavat mielestä.

Keskiviikosta

Viikon tärkein päivä, koska silloin Katja toimittaa verkkokaupan tilauksia. Moni mieltää verkkokaupan pelkästään kiireisten perheiden pelastukseksi, mutta monet tilaajat ovat vanhuksia, joille viemme pieniä ostoksia. Hekin odottavat keskiviikkoa kovasti.

Katja kertoo juttelevansa asiakkaiden kanssa viikon kuulumiset ja auttaa esimerkiksi viemällä kirjeet postiin. Korona-aikana yksinäisyys on lisääntynyt, ja Katja saattaa olla ainoa ihminen, joka vanhuksen luona on hetkeen käynyt.

Lähimmäisenrakkaudesta

Auta Ruokalahjalla -keräys on helppo ja toimiva tapa muistaa tarpeessa olevia ja toivottaa hyvää joulua lähimmäisille. Se on K-Supermarket-kauppiaiden ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton valtakunnallinen hyväntekeväisyyskeräys.

Tällaisena epävarmana ja nousevien elinkustannusten aikana avun tarve korostuu – eikä tilanne ikävä kyllä näytä ihan heti helpottuvan. Samoin Kurikan kotiseurakunta hakee ruoka-apulahjoituksia varten meiltä kaikkea sellaista, mikä enää sovellu myytäväksi, mutta on täysin käyttökelpoista.

Joulusta

Puhallamme kaikki yhteen hiileen silloinkin, kun kiire on kovin. Jouluviikko on meille ja henkilökunnalle stressaavaa aikaa, kun varmistellaan joulutuotteiden riittävyyttä ja vaikkapa paikataan puuttuneita tuotteita metsästämällä niitä ympäri maakuntaa. Aina jälkeenpäin miettien onnistunut viikko myös palkitsee, ja sen jälkeen on mukava rauhoittua joulupöytään.

Ketkä?

Katja, 38, ja Jussi, 37, Sippola ovat toimineet K-Supermarket Kurikan kauppiaina viime vuoden keväästä asti. Kurikka on heidän kolmas K-kauppansa. Perheeseen kuuluu kaksi lasta ja yksi rottweiler.

Näin meillä...

”Olemme tänä jouluna mukana Auta Ruokalahjalla -keräyksessä 150 muun K-Supermarketin tavoin. Asiakas voi osallistua siihen ostamalla vaikka yhden suklaarasian tai 50 euron ruoka ostokset.

Juuri nyt

Auta Ruokalahjalla -keräys on käynnissä 11.12.2022 saakka. Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

JULKAISTU   29.11.2022TEKSTI   Juha RiihimäkiKUVAT   Nelly Björkholm

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?