Veronica Verho: Juokseminen ei ole minulle itsestäänselvyys

Liikunta ei aiemmin kiinnostanut radio- ja televisiojuontaja Veronica Verhoa ollenkaan. Mikä sai hänet innostumaan juoksulenkeistä?


Tämän olen oivaltanut

Autolla ajamisesta

Suoritin ajokortin vasta kolme vuotta sitten. Ensiautoksi ostin äidiltäni vanhan Citroënin. Sille oli karttunut jo ikää, ja kerran se jätti minut tielle liikennevaloihin. Onneksi sain alleni yhteistyökumppanini Audin auton, koska luotettavalle ajopelille oli todella käyttöä. Tarvitsen autoa usein, niin vapaa-ajalla kuin töissä. Olen kotoisin Turusta, ja vierailen siellä usein.

Posse-televisiosarjaa kuvattiin Kotkassa ja kuvausten aikaan ajoin sinne monta kertaa viikossa. Autoilu merkitsee minulle myös mahdollisuutta rentoutua. Kun tarvitsen lepoa tai rauhaa itselleni, ajan Espooseen Nuuksion kansallispuistoon tai Turkuun Vahdon kylään. Sitten lähden vihdoin metsään kävelemään, ja aivot tyhjentyvät ja lepäävät.

Juoksemisesta

Liikunta ei ole minulle itsestäänselvyys. Lapsena en ollut urheilullinen eikä minulla ollut koskaan säännöllistä liikuntaharrastusta. Pitkään lenkille lähteminen ei olisi tullut mieleenikään, ja pidin liikuntaharrastusta täysin yliarvostettuna puuhana. Aloitin lenkkeilyn muutama vuosi sitten, koska halusin päästä parempaan kuntoon. Olin myös kuunnellut, kuinka moni kaveri puhui liikunnan rentouttavasta ja mieltä puhdistavasta vaikutuksesta.

Nyt olen samaa mieltä kuin kaverini: jos en liikkuisi joka viikko, pääni olisi aivan tukossa. Rakastan juoksemista. Aloittaminen oli kuitenkin rankkaa, kuin shokki keholle. Vähitellen juoksu helpottui, kun muistin ottaa tarpeeksi rauhallisesti. Olen sitä tyyppiä, joka haluaa haastaa itseään. Ilmoittauduin pitkään mietittyäni Helsinki City Run -puolimaratonille. Onneksi se on vasta lokakuussa, joten ehdin treenata. En ole koskaan juossut 22 kilometriä kerralla.

Nöyryydestä

Ihmiset usein hämmästelevät, kuinka olen niin nuori ja tehnyt jo vaikka mitä. Olen imarreltu, mutta tunnen silti epävarmuutta osaamisestani. Antti Holma kertoi podcastissaan kärsivänsä huijarisyndroomasta. Tunnistan saman piirteen itsessäni. Vaikka onnistuisin työssäni, silti mielessä käy, paljastuuko kaikille, etten todellisuudessa olekaan työssäni kovin hyvä. En tiedä, mistä huijarisyndroomani johtuu. Ehkä viihdealalla vallitseva kilpailu ruokkii sitä. Toisaalta huijarisyndroomassa on hyvätkin puolensa. Se saa minut pitämään aistit herkkänä ja tekemään aina parhaani. Olen mieluummin nöyrä kuin yli-itsevarma. Äiti on sanonut aina, että tee mitä tahansa, mutta tee se jalat maassa, ei pää pilvissä. Sitä neuvoa olen yrittänyt noudattaa elämässni parhaani mukaan.

Viherpeukaloudesta

Toivoisin olevani viherpeukalo, vaikka yleensä onnistun tappamaan kaikki kasvini. Siksi kotini onkin ollut täynnä muovikasveja. Haaveilen silti, että saisin puutarhapalstan. Mummini on viljellyt lapsuudestani asti kasvimaallaan porkkanoita, sipuleita ja mansikoita ja vaikka mitä. Kun hän nostaa pöytään uusia perunoita omasta maasta, näen, kuinka onnellinen hän on. Haluaisin tuntea samoin.

Kuka?

Maria Veronica Verho, 24, tv- ja radiojuontaja sekä YouTube-tähti Mariieveronica-vlogilla. Oma radio-ohjelma NRJ-kanavalla, tunnetaan tv:stä Posse ja Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelmista.

Tällä hetkellä?

Odotan innolla uuden Posse-kauden alkua.

JULKAISTU   26.8.2020TEKSTI   Ninni SandeliusKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?