Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista, pohtii Riikka Joukio pääkirjoituksessaan.

TOIMIN AIEMMIN suuren teollisuusyrityksen vastuullisuusjohtajana. Mietin työkseni isojen tehtaiden ympäristövaikutuksia: miten minimoidaan vaikutukset vaikkapa vesistöihin tai miten raaka-aineet hankitaan mahdollisimman vastuullisesti. Työni laittoi minut miettimään valintoja myös omassa elämässäni. Vielä 15 vuotta sitten ajattelin, että koska voin työssäni tehdä niin paljon isoja asioita, oman elämäni pienillä muutoksilla ei voisi ikinä olla yhtä suurta merkitystä.

ONNEKSI AJATUKSENI loksahtivat sittemmin eri asentoon. Ymmärsin, että jokaisella on oma roolinsa. Johdan itsekin esimerkilläni paremmin, kun oman elämäni vastuullisuusteot ovat hyvällä tolalla. Otin seuraavan askeleen. Aloin miettiä, miten voisimme elää omaa arkeamme entistä vastuullisemmin. Lisäsimme kasviksia ruokavalioon ja aloimme kompostoida kaikki biojätteet.

ASUMISEMME HIILIJALANJÄLKI pieneni kerralla, kun vaihdoimme maalämpöön ja uusiutuvaan sähköön. Viimeisimpänä hankin käyttööni sähköauton. Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista. Tärkeää on, että osallistuu ja on mukana muutoksessa.

Uusi työni K-ryhmän vastuullisuusjohtajana on kiehtova: voin vaikuttaa K-ryhmän vastuullisuuteen ja samalla pääsen pohtimaan keinoja siihen, miten jokainen meistä voi elämässään tehdä vastuullisia muutoksia – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä.

Kuka hän on

Riikka Joukio, K-ryhmän tuore vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

KIERRÄTYS-IDOLI

Oma mummo, joka jemmasi ja hyödynsi kaiken. Ruokahävikki oli hänellä nolla.

Työhaaveeni

Haluaisin olla muutaman päivän töissä kaupassa. Ehkä minut voi pian kohdata siellä!

Lue lisää:

JULKAISTU   4.8.2021TEKSTI   Riikka JoukioKUVAT   Vilja Harala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?