Jenni Inkeroinen

Valojen ja varjojen tutkija

Kun valaisinsuunnittelija Jenni Inkeroinen katsoo valaisinta, häntä kiinnostaa erityisesti, miten valo siinä kulkee ja miten varjot muodostuvat.

Kun valaisinsuunnittelija __ Jenni Inkeroinen__ katsoo valaisinta, häntä kiinnostaa erityisesti, miten valo siinä kulkee ja miten varjot muodostuvat.

Parhaimmillaan valaisin on myös kaunis sisustuselementti.

Jenni Inkeroinen on suunnitellut Sessak Lightingille suositut Louhi- ja Lehmus-valaisimet, jotka ovat myynnissä valikoiduissa K-Raudoissa. Kuvassa on Louhi-valaisin.

Idea Louhi-valaisimeen tuli, kun hän näki kyljellään lepäävän hyrrän ja inspiroitui. Hän ryhtyi suunnittelemaan valaisinta, jossa kaksi materiaalia yhdistyy kekseliäästi.

Valaisimessa kuulas lasi yhdistyy rouheaan betoniin tai viileään marmoriin.

– Suunnittelin Louhi-valaisimen Lahden Muotoiluinstituutissa kurssityönä. Tein valaisimen hahmomallin muovailuvahasta.

Suunnittelija on huomannut, että ihmiset nostelevat ja koskettelevat mielellään Louhi-valaisinta. Ehkä syynä on sen muoto.

Lehmus-valaisimen idea syntyi, kun suunnittelija kiinnostui puiden lehtien välistä loistavasta pehmeän helmeilevästä, epäsuorasta valosta. Samanlaista valoa antava valaisin syntyi monien kokeilujen kautta.

– Lehmus sopii loistavasti vaikkapa keittiön pöydän päälle tai isoon makuuhuoneeseen. Louhi-valaisin taas on mielestäni parhaimmillaan ikkunalaudalla tai sivupöydällä.

Valaisinsuunnittelun ohella Inkeroinen työskentelee sisustusarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu puolitoistavuotiaan lapsen kanssa touhutessa.

– Käymme uimassa, muskareissa, museoissa ja muissa harrastuksissa.

JULKAISTU   3.3.2020TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Miikka Pirinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?