Unelmien kylpyhuone

Kaipaako kylpyhuoneesi piristystä? Nyt leikitellään laatoilla, joiden valikoima on kuin karkkikaupassa. Myös edullisilla peruslaatoilla saa kauniin lopputuloksen.

Kylpyhuoneremontin saa uppoamaan rahaa valtavasti. Kuitenkin myös pienellä budjetilla voi saada yhtä näyttävän lopputuloksen kuin suurella.

Niin sanottuja peruslaattoja valitessa (kiiltävä laatta kokoa 10 x 10 cm, 15 x 15 cm, 10 x 20 cm, 10 x 30 cm) kannattaa kiinnittää huomiota ladontaan ja sauman väriin, sillä samalla laatalla saa toisistaan voimakkaasti poikkeavia lopputuloksia riippuen edellä mainituista seikoista.

Tässä joitakin esimerkkejä:

  • Valkoisilla peruslaatoilla (15x15cm) saa ajattoman tyylikkään kylpyhuoneen esimerkiksi tiililadontaa käyttämällä. Kun saumaus on tumma, graafinen väritys vie ajatukset 1920-luvun tunnelmaan. Jos valitset sauman värin lähelle laatan väriä, tunnelma muuttuu. Jos taas laatan väri on toinen kuin valkoinen ladonnan ollessa edelleen tiililadonta, on tunnelma toinen kuin graafisessa 1920-luvun kylpyhuoneessa.

  • Neliönmalliset laatat voi laatoittaa vinoon, jolloin saat vinoruudutetun seinän. Seinä voi olla yksivärinen tai vaikka kahdella värillä ruudutettu.

  • Suorakaiteen mallisilla laatoilla voi toteuttaa pystyladontaa, tiililadontaa ja kalanruotoladontaa perusladonnan lisäksi. Pystyladonnan voi toteuttaa siten, että laattojen päät päättyvät aina samalle korkeudelle tai siten, että viereisen pystysuoran laattarivistön saumat tulevat puoleen väliin viereistä laattaa. Pystyladonta hämää silmää, se saa tilan näyttämään korkeammalta kuin on. Samasta laatasta voi käyttää myös muutamaa eri väriä yhdessä tuomaan elävyyttä.

  • Värit voivat sekoittua tasaisesti koko ladonnassa tai ne voivat muodostaa poikittaisia tai pitkittäisiä raitoja. Klassinen kalanruotoladonta näyttää hyvältä, kun esimerkiksi kolme tai neljä väriä muodostavat leveän poikittaisen raidan. Väriraidat voivat toki olla eri levyisiä.

  • Vaihtoehtoja ladonnoissa ja saumoissa on niin paljon, että niihin perehtyminen vie aikaa, se myös kysyy näkemystä. Asiantuntevan myyjän tai suunnittelijan konsultointi helpoittaa valintaa, sillä laatoitus on työlästä tehdä, kannattaa osua kerralla maaliin.

JULKAISTU   29.1.2020TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?