Tuotteen takana: Yhdistävä makuasia

Stallhagenin toimitusjohtaja Timo Vetri tuo oluen juhlapöytään ja löytää sille ruokaparit.

MAISTOIN ENSIMMÄISEN KERRAN saunaolutta aika nuorena. Sanoin, että en aio juoda olutta enää ikinä, kun se maistuu niin pahalle. Isoveljeni sanoi, että katsotaan sitten myöhemmin. Jossain vaiheessa mieli muuttui, ja nyt olut maistuu ruokajuomana ja saunan jälkeen. En ollut aiemmin perehtynyt oluisiin syvemmin.

Stallhagenin toimitusjohtajana olen oppinut, että oluiden makumaailma on tosi laaja. Niiden yhdisteleminen ruokiin on mielenkiintoista. Varsinkin pohjoismaiselle ruoalle on helpompi löytää makupareja oluista kuin viineistä.

Paras olueen liittyvä muistoni on 15 vuoden takaa Saksasta, pitkän messuilla tehdyn työpäivän jälkeen. Sain hotellissa eteen vahvasti humaloidun lagerin, joka tarjottiin huurteiseksi viilennetystä tuopista. Mietin silloin, että tästä ei olut parane.

Erikoisuutemme hunajaolut sopii todella hyvin kalan ja äyriäisten kanssa

Stallhagenin valikoimasta suosikkini on Pale Ale, joka sopii hyvin grillatun lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Erikoisuutemme hunajaolut sopii todella hyvin kalan ja äyriäisten kanssa. Sen valmistuksessa käyttämämme hunaja on paikallista. Ahvenanmaa on yksi niistä harvoista paikoista koko maailmassa, jossa ei ole mehiläisille tuhoisaa varroapunkkia.

Yleensä suomalaisen joulupöydän ruokia on vaikeaa yhdistellä viineihin. Minusta olut toimii suolaisten ja etikkaisten kalojen kanssa sekä sinappihuntuisen kinkun kaverina. Talvella ylipäätään maistuu tummempi olut. Meidän Bock-talvioluemme sopii lihapatojen ja haudutettujen ruokien kanssa. Sen maku on täyteläinen, tumma ja maltainen.

Erikoisoluet ja niiden yhdistäminen ruokaan ovat arjen luksusta. Seuraava trendi on alkoholittomat laadut. Kehittelemme parhaillaan alkoholitonta olutsarjaa, johon saadaan mahtavaa makua maltaalla ja humalalla.”

JULKAISTU   4.11.2020TEKSTI   Satu Kärki KUVAT   Daniel Eriksson

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?