PI5 petri laukontaus hero

Tuotteen takana: Bananasajäämä – jämästä jäätelöksi

Suomen Jäätelön Petri Laukontaus tekee vegaanista jäätelöä kauppojen tummaksi päässeistä banaaneista.

"Nykyisin keräilen banaaneja biokaasuautolla pitkin pääkaupunkiseudun K-ruokakauppoja ja kuorin niitä Harry Belafonten Banaaninlastaajan laulun tahdissa. Kokemuksella voin kertoa, että yksi henkilö kuorii tunnissa 40 banaanikiloa.

Banaanihommiin päädyin, kun K-Supermarket Redin kauppias Teemu Tikkala kysyi, olisiko minulla käyttöä syömäkelpoisille, kaupassa tummaksi päässeille banaaneille, jotka poistetaan myyntitiskiltä. Innostuin heti, ja aloin kehittelemään banaanijäätelöä.

Mitä mustempi banaani, sen parempi maku. Ja raaka-aine tulee näppärästi hygieenisessä paketissa omissa kuorissaan.

Kauppiaan ehdottama yhteistyö oli kuin ”match made in heaven”. Jäätelöä varten ei ole myynnissä tarpeeksi kypsiä banaaneja. Samalla vältetään syömäkelpoisten banaanien joutuminen biojätteisiin.

Teimme useita testieriä, kunnes syntyi jäätelö, joka oli valmis tuotantoon. Vegaaninen, maidoton, laktoositon ja gluteeniton banaanijäätelö sai nimekseen Bananasajäämä. Se tehdään käsin, eikä se sisällä keinotekoisia aromi- tai väriaineita.

Tuotantoprosessin hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni, mikä sopii myös K-ryhmän vastuullisuusajatukseen. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Suosittelen nauttimaan Bananasajäämä-jäätelön sellaisenaan, mutta siitä voi tehdä myös smoothien tai käyttää sitä drinkkipohjana.

Bananasajäämän lisäksi yritykseni valmistaa sesonkituotteita muun muassa kotimaisista marjoista. Ystävänpäiväksi valmistamme jäätelöä ruusun terälehdistä. Jäätelömakujamme ovat muun muassa kuusi ja raparperi, jotka ovat saaneet jo paljon ystäviä.

Jäätelön tekemistä olen oppinut Italiasta palkkaamani mestarin ohjauksessa. Uusia tuotteita on kehitteillä koko ajan. Seuraava jäätelömaku tulee olemaan todella yllättävä!”

Bananasajäämä vegaaninen, laktoositon ja gluteeniton banaanijäätelö 550 ml, valikoidut K-ruokakaupat.

JULKAISTU   6.5.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?