PI317 Raikas sisäilma kuva:valmistajat

Raikas ilma kotiin

Kodin sisäilman laatuun voi vaikuttaa pienin keinoin, kuten vaihtamalla suodattimet riittävän usein.

Sisäilman laatuun voi vaikuttaa

Kodin sisäilman laatua voi parantaa siivoamalla ja vaihtamalla ilmanvaihtosuodattimet riittävän usein. Vaihda suodattimet vähintään kaksi kertaa vuodessa tai useammin alueella, jossa on paljon katu- ja siitepölyä. Tarkista laitekohtainen suositeltu vaihtoväli käyttöohjeesta. Hyvä muistisääntö on vaihtaa suodattimet aina, kun siirrytään kesä- ja talviaikaan. Katkaise laitteen virta ensin. Asuinkiinteistöjen ilmanvaihtokanavat suositellaan puhdistettavaksi 5–10 vuoden välein. Puhdistuksia tekevät huoltoliikkeet ja monet nuohoojat. Kysy palvelua myös K-Raudastasi.

Pidä kanavat puhtaana

Vaihda korvausilmaventtiilien suodattimet ja puhdista venttiilien ympärys. Pölyrenkaan saa yleensä pois kevyesti harjaamalla. Puhdista ilmanvaihtolaitteen lämmönvaihdin varovasti vedellä suihkuttamalla tai veteen upottamalla. Puhaltimien siipipyörät puhdistuvat paineilmalla tai hammasharjalla. Lue ohjeet ennen työhön ryhtymistä. Laitteen sisäpuolen pöly lähtee imurilla tai kostealla pyyhkeellä. Tuuletusikkunaan voit kiinnittää suodattimen estämään katu-, siitepölyn ja pienhiukkasten pääsyä sisään. Vaihda suodattimet pari kertaa vuodessa. Puhdista myös ulkona sijaitseva raitisilmasäleikön ritilä säännöllisesti. Myös liesikuvun rasvasuodattimet vaativat välillä puhdistuksen. Tarkista laitteen käyttöohjeesta, voiko ne voi pestä astianpesukoneessa. Ilmalämpöpumppujen suodattimet voit imuroida puhtaaksi. Harjaa lika pois astianpesuharjalla. Puhdistuta laite perusteellisemmin viiden vuoden välein huollon yhteydessä.

Päivitä kodin ilmanvaihto

Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja turvaa niin asukkaiden kuin talonkin terveyden. Modernin koneellisen ilmanvaihdon asentaminen vanhaan taloon käy helposti Valloxin taipuisan ja halkaisijaltaan pienen BlueSky-kanavan avulla. Varsinainen ilmanvaihtolaite asennetaan esimerkiksi tekniseen tilaan tai kodinhoitohuoneeseen. Vanhan ilmanvaihtolaitteen päivittäminen moderniin, tehokkaalla lämmöntalteenotolla varustettuun ja entistäkin paremmin sisäilman hallinnan mahdollistavaan järjestelmään parantaa asumismukavuutta ja säästää energiaa. Koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetun talon ilmanvaihtoremontti on usein helposti toteutettavissa. Uudet laitteet ovat jo kymmenen vuotta vanhoihin verrattuna niin energiatehokkaita, että vaihto kannattaa.

Asiantuntija: tuotepäällikkö Mika Sundell, K-Rauta

» Lue lisää: Vallox.com, Terveysilma.fi

JULKAISTU   22.2.2017TEKSTI   Dakota LaventoKUVAT   valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?