ottovirtanen

Tennistalentti Otto Virtanen elää pelaamiselle

Tennispelaaja Otto Virtanen on valittu ensimmäiseksi K Talentiksi uuteen K-ryhmän sponsorointiohjelmaan.

– MUN UNELMA ON saavuttaa ammattilaisura. Ja suurin unelma on olla maailmanlistan kärjessä, kertoo tennispelaaja Otto Virtanen.

Tervettä itseluottamusta uhkuva nuori mies voitti joulukuussa arvostetun junioriturnauksen Orange Bowlin Yhdysvalloissa. Turnausta kutsutaan epäviralliseksi junioreiden MM-kilpailuksi. Viime kesänä Virtanen pokkasi Wimbledonin poikien nelinpelin mestaruuspystin yhdessä turkkilaisen Yanki Erelin kanssa.

– Olin miettinyt vuosia aikaisemmin, miten hienoa olisi voittaa Orange Bowl. Finaalissa olin luottavainen ja ajattelin, että enää on yksi matsi hoidettavana.

Otto Virtasen ura on kehittynyt tasaisen nopeasti. Ensimmäiset pelinsä ulkomailla Virtanen pelasi reilu 10-vuotiaana ja pelaaminen Euroopassa tuli säännöllisemmäksi vasta nelisen vuotta sitten.

Kesällä 18 vuotta täyttävä tennistaituri omistautuu täysin tennikselle, ja on tällä hetkellä junioreiden maailmanlistan sijalla 8.

– Tennis on mulle kaikki tällä hetkellä. Joka päivä, jokainen minuutti ainakin yksi asia käy mielessä tennikseen liittyen.

OTTO VIRTANEN SIIRTYY tämän vuoden aikana junioreista miesten peleihin.

– Mun vahvuus on luottamus itseeni. Pystyn pelaamaan aggressiivista peliä ja myös vaihtamaan tempoa ja rytmiä pelin aikana. Siitä vastustaja ei paljoa tykkää.

– Tähän on tultu kovalla työllä ja treenillä sekä tekemällä oikeita ratkaisuja. Olen aina halunnut olla parempi kuin edellispäivänä.

Tennisperheen kuopus Otto Virtanen oli 3-vuotias, kun hän tarttui mailaan ja palloon seinä-nimistä vastustajaa vastaan kotona Hyvinkäällä.

Virtasen isä Pasi oli aikoinaan Suomen parhaita tennispelaajia, ja Oton kaksi siskoa ja veli ovat myös pelanneet tennistä. Nyt isä on mukana valmentamassa poikaansa.

– Isä on se, jolle puran turhautumiseni tai pettymykseni. Häviö tai huono peli saavat haluamaan takaisin kentälle pelaamaan ja näyttämään, että tässä ei ollut kaikki. Otto Virtanen kuuluu ruotsalaiseen Good to Great -tennisakatemiaan ja sitä kautta Virtasen tiimiin kuuluu myös menestyneitä ruotsalaisia ja muun muassa Henri Kontista valmentanut Peter Carlsson.

HELMIKUUSSA OTTO VIRTANEN valittiin ensimmäiseksi K Talentiksi uuteen K-ryhmän sponsorointiohjelmaan. Sen kautta K-ryhmä tukee pitkäjänteisesti nuoria suomalaisia huippulahjakkuuksia urheilun ja kulttuurin saralla.

– Totta kai on suuri kunnia tulla valituksi ensimmäiseksi K Talentiksi. Se on hieno kannustus ja konkreettinen apu siihen, että voin hakea tukea uralleni vaikkapa valmennukseen liittyen, Otto Virtanen kertoo.

– Yhteistyökumppanina K-ryhmä on todella mieluinen: laadukas, vahva ja arvostettu suomalainen yritys, joka on mukana miltei kaikkien suomalaisten elämässä.

JULKAISTU   3.4.2019TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Miikka Pirinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?