Selkokieliset lajitteluohjeet helpottavat pakkausten lajittelua

Moni kuluttaja pohtii tyhjää pakkausta lajitellessaan, kuuluuko pakkaus kartonki-, muovi- vai metallikeräykseen. K-ryhmä haluaa tehdä lajittelusta entistä helpompaa. Jo satoihin Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteiden pakkauksiin on lisätty selkeä, sanallinen lajitteluohje.

”Tekemämme kuluttajatutkimuksen mukaan enemmistö asiakkaista kokee sanalliset lajitteluohjeet ymmärrettävämmiksi kuin kuvalliset tunnukset. Muutamme siksi Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotepakkausten lajitteluohjeet sanalliseksi. Kerromme aiemman kuvallisen merkin sijaan pakkauksessa selkeästi, kuuluuko pakkaus kartonki-, muovi-, metalli- vai lasikeräykseen”, K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske kertoo.

Uudet pakkaukset jo sadoissa tuotteissa

Selkokielinen ohje on tarkoitus vaihtaa kaikkien yli 3 000:n Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteen pakkauksiin. Pakkauksiin tulee vihreä- tai mustareunainen laatikko, jossa kerrotaan, miten pakkaus ja sen osat lajitellaan. Jos pakkaus on tehty monesta eri materiaalista - esimerkiksi kartonkitetra, jossa muovikorkki -, ohjeistetaan molempien materiaalien lajittelu erikseen.

Kauppojen hyllyillä muutos näkyy vaiheittain, sillä eri tuotteiden pakkauksia uudistetaan aina sitä mukaa kun vanha pakkausmateriaali loppuu. Näin vältytään turhalta hävikiltä. Vuoden 2022 lopussa selkokielinen lajitteluohje oli jo sadoissa Pirkka, Pirkka Parhaat ja K-Menu -tuotteissa.

K-ryhmän pakkaus- ja muovilinjausten tavoitteisiin kuuluu, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikkien päivittäistavarakaupan omien tuotemerkkien pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia.

JULKAISTU   8.2.2023

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?