PI11 nythenkilo-Kaisa ranta

Seikkailua ruokahetkeen

Uusi Pirkka-serviettisarja seikkailee fantasiamaailmassa. Sarjan on suunnitellut graafikko-animaattori Kaisa Ranta.

Pirkka-serviettijsarjan suunnittelijan Kaisa Rannan mielestä servetit sopivat jokaiseen ruokailuhetkeen ja tilanteeseen, johon voi lisätä hiukan seikkailumieltä.

– Kaikki kuvitukset on piirretty tabletilla. Tablettini kulkee melkein aina mukanani, joten pääsen heti inspiraation iskettyä hyökkäämään sen kimppuun, serviettien suunnittelija Kaisa Ranta sanoo. Servettien kuvitukset pohjautuvat Emolinan tarinat -fantasiamaailmaan, jonka pohjalta on tekeillä myös Kaisa Rannan kuvittama romaani.

Idea kuvituksiin syntyi kesällä ammattiin valmistumisen jälkeen.

– Päätin omistaa kesän kuvitustyylini kehittämiselle. Halusin monipuolistaa tyyliäni ja haastaa itseäni tekemään yksityiskohtaisempia kuvituksia. Olen aina pitänyt fantasiasta, joten kuvitukset alkoivat suuntautua siihen suuntaan.

Tulevaisuuden suunnittelija haluaa pitää avoimena.

– Elän päivä kerrallaan suunnittelematta liikaa tulevaa. Omasta mielestäni tällä tavalla elämän varrelle tupsahtelee paremmin yllätyksiä ja seikkailuja, joiden ansiosta elämästä tulee jännittävämpää.

Vastapainoa työlle tuo urheilu.

– Kun tuijotan päivät pitkät tietokoneen näyttöä, niin urheilu auttaa hyvin tyhjentämään aivot päivän vilinöistä. Tänä vuonna kokeiluna on käsilläseisonta.

JULKAISTU   30.10.2019TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Jirina Alanko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?