Saara Aalto

Saara Aalto: Asut uusiokäyttöön

Laulaja Saara Aalto käyttää esiintymisasut loppuun tai muokkaa niistä uudenlaisia. Hän on oppinut käyttämään luovuutta omannäköisten asujen tuunaamiseen.

”Perheessäni vaatteet ja kengät käytetään aina loppuun asti. Aina ei tarvitse ostaa uutta, minulle se on myös elämäntapajuttu. Olen käynyt keikoilla nuoresta asti ja oppinut käyttämään luovuuttani omannäköisten esiintymisasujen tuunaamiseen.

Tykkään suunnitella asuja ja muokata niitä mieleisikseni. Ei sellaisia olisi valmiina löytynytkään. Urani alussa tein kesämekosta asun videota varten. Ostin erilaisia kankaanpaloja ja istuin lattialla ompelemassa tuntikausia. Opin arvostamaan ompelijoiden työtä.

Nykyisin käytän ammattisuunnittelijoiden tekemiä asuja. Kun asut tehdään laadukkaasta materiaalista, niitä voi muokata ja käyttää aina uudelleen. Yleensä esiintymisasut suunnitellaan jo alun perin kaksiosaisiksi, ja osia voi käyttää myös eri yhdistelminä.

Päälläni oleva asu on muokattu vanhasta esiintymisasusta. Suunnittelija Joona Huotari leikkasi housut paloiksi ja kiinnitti asuun näyttäviä röyhelöitä. Viime kevään kiertueella käyttämäni kabareehenkinen asu on puolestaan muokattu Brittien X Factor -kiertueasusta. Siihen ommeltiin uusi helma pyllyn peitoksi, ja nyt voin käyttää asua ilman jakkua.

X Factorissa minulla oli verkkosukkahousut, joihin oli liimattu Swarovskin kristalleja. Niistä tuli nimikkoasuni, ja käytin sukkiksia keikoilla kolme vuotta. Ne alkoivat jo repeillä, mutta parsin niitä kokoon. Hopeanväristä suosikkimekkoani käytin vuosikausia. Valitsin sen, kun lauloin dueton Andrea Bocellin kanssa, vaikka mekko haisi! Esiintymisasuissa on usein höyheniä ja paljetteja, joten niiden peseminen kunnolla on lähes mahdotonta.

Vuoden 2013 joulukiertueelle sain esiintymisasuksi entisen poikaystäväni Teemu Roivaisen äidin häämekon, johon lisättiin huppu ja irtohelma. Siitä tuli suosikkiasuni, ja käytin sitä monella joulukiertueellani.”

JULKAISTU   31.12.2019TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Pia Ingberg

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?