Niksi-Pirkka sticker

Rutiinien voima ja vaara

Viilaamme reseptejä ihanteellisiksi sekä maun että terveellisyyden osalta, toteaa pääkirjoituksessaan Minna Vakkilainen, Keskon analytiikasta, datasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja.

Viime vuonna ostin 101 pakettia yhtä ja samaa ruisleipää. Se on perheemme suosikki, mutta määrä yllätti silti. En ole tapoineni mitenkään erityinen poikkeus. Aika moni ostaa tietyt tuotteet automaattiohjauksella: ostoskoriin valikoituu joka kerralla samaa levitettä, samaa kahvia tai sitä samaa leipää.

Rutiinit ovat hyvästä, mutta niitä päivittämällä voi myös muuttaa kaikista tehokkaimmin omaa ruokavaliotaan. Hieman samaa ajatellen me K-ryhmässä teemme koko ajan positiivista myyräntyötä omien Pirkka- tuotteidemme osalta: viilaamme reseptejä ihanteellisiksi paitsi maun myös esimerkiksi suolan ja rasvan määrän suhteen jo tuotekehitysvaiheessa.

Nyt vuonna 2023 otamme uusintatarkasteluun noin 150 Pirkka-tuotetta, joita suomalaiset käyttävät päivittäin, ja päivitämme niiden reseptejä entistä terveellisemmiksi. Samalla otimme tavoitteeksemme lisätä kas-visten myyntiä, jotta jokainen suomalainen söisi jatkossa puoli kiloa kasviksia päivässä.

Omien ostosten terveellisyyttä voi jokainen Plussa-kortin käyttäjä tutkailla K-Ruoka -sovelluksessa. Sieltä näkee, kuinka paljon on tullut ostettua kasviksia, kalaa tai punaista lihaa – ja kuinka paljon suolaa ja sokeria ostokset ovat sisältäneet ravitsemussuosituksiin verrattuna.

Parasta on, että sovellus näyttää myös, mistä määrät ovat karttuneet. Meidän perheessämme valtaosa suolasta ei kertynytkään lempileivästä vaan usein ostetuista herkkujuustoista. Tutkailun jälkeen päätin, että leipä jää, mutta juustot valitsemme entistä huolellisemmin: vähemmän suolaa, enemmän kotimaista – ja kasvisten suurkuluttajina jatkamme varmasti!

Kuka hän on

Minna Vakkilainen, Keskon analytiikasta, datasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja.

Mottoni terveellisyydestä

Tasapaino on kaikki kaikessa. Pyrin lisäämään kasviksia arkiruokailuihin, mutta leivon aina voilla.

Vinkki Pirkan lukijoille

Yksi tapa valita tutkitusti terveellisempiä tuotteita on suosia ruokaostoksilla Sydänmerkkiä.

Pirkka-lehti 1-2/2023

JULKAISTU   25.1.2023TEKSTI   Minna VakkilainenKUVAT   Milka Alanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?