mika siltanen

Remontoimisen mestari jo syntyjään

Remonttimestari Mika Siltanen on ongelmanratkaisija, joka ratkoo K-Raudan asiakkaiden remontteihin liittyviä haasteita. Koulutetut Remonttimestarit hoitavat remontin tarvittaessa valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

KIPINÄ KÄSILLÄ TEKEMISEEN juontuu Mika Siltasen lapsuuteen asti.

– Isoisäni oli kirvesmies ja opetti meitä lapsia tekemään käsillämme. Haimme katajaa metsästä jousipyssyä varten ja veistimme nuolet puusta, kertoo turkulaisen K-Rauta Skanssin Remonttimestari Mika Siltanen.

Rakennusalalla yli 30 vuotta työskennellyt mies tuntee niin timpurinhommat, kattotyöt ja sisustusrakentamiseen liittyvät yksityiskohdat kuin yrittämisenkin. Kun häntä pari vuotta sitten pyydettiin töihin remontteja vetäväksi ja koordinoivaksi asiantuntijaksi, Siltanen tunsi voivansa hyödyntää aikaisempaa osaamistaan hyvin luontevasti.

– En koe olevani parhaimmillani myyjänä, vaan olen enemmän ongelmanratkaisija, kun saan ratkoa asiakkaiden remontteihin liittyviä pulmia, Mika Siltanen kertoo. Hän perehtyy asiakkaan remonttitoiveisiin, ehdottaa erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja asiakkaan päätettäväksi.

– Asiakas tulee yhdestä ovesta sisään ja kaikki hoituu sen kautta avaimet käteen -periaatteella. Asiakasta kiinnostaa eniten lopputulos, se, miltä esimerkiksi uusi kylpyhuone näyttää. Kun homma toimii, häntä ei tarvitse kiinnostaa kuinka ongelmat käytännössä ratkaistaan.

MIKA SILTANEN ON on K-Rauta Skanssin henkilökunnan toistaiseksi ainoa Remonttimestari-koulutuksen läpikäynyt.

– Parasta koulutuksessa oli sen vuoropuhelumaisuus, jossa me eri puolilla Suomea toimivat Remonttimestarit teimme ryhmätöitä ja keskustelimme ratkaisuista ja mahdollisuuksista. Teknisten asioiden ja myyntikoulutuksen lisäksi perehdyimme remontoimiseen ja rakentamiseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaismääräyksiin. Tarvittaessa hoidankin viranomaismääräykset ja -paperit asiakkaan puolesta.

Remonttitarjousten ja -ratkaisujen sekä aikataulutusten tekemisen lisäksi iso osa Siltasen työstä tapahtuu remonttityömailla. Hän käy 99 prosentissa remonttikohteissa valvomassa kuinka projekti etenee. Työnjako turkulaisessa K-Raudassa sujuu niin, että Siltanen hoitaa maaliin isommat remontit.

– Meillä on kahden päivän takuu, että otamme yhteyttä remonttiasioissa lähestyviin asiakkaisiin. Kaikki myyjät auttavat asiakasta ja yksittäisten tuotteiden asennuksen hoitaa sopimusasentajamme Timo Wilen, jolta onnistuu sekä sähkötyöt että pienet putkityöt.

Välillä Remonttimestari Siltanen jalkautuu jakamaan mainoksia lähiseudulle.

– Teetätän mainoksia kauppamme remonttipalveluista ja jaan niitä postilaatikoihin. Se on mukavaa vastapainoa remonttitarjousten laskemiselle, Siltanen nauraa.

VAPAA-AJALLAAN MIKA SILTANEN nauttii käsillä tekemisestä, kuinkas muutenkaan. Hän on remontoinut nykyisen kotinsa, tehnyt puutarhakalusteet leveistä tammilankuista ja auttanut tuttavia remontoinnissa, muun muassa.

– Käsillä tekeminen on minulle tärkeää. Puoliso miettii nykyään tarkkaan sopivaa hetkeä ennekuin puhuu ääneen jostain remonttitoiveesta, hän kun tietää että heti alkaa tapahtua ja asiat etenevät sen jälkeen vauhdilla.

Lisätietoa: Anna K-Raudan Remonttimestarin auttaa

JULKAISTU   28.8.2018TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Suvi Elo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)