Pieni suuri teko: Kauppiaan villasukkatalkoissa neulotaan lapsiperheiden hyväksi

”Kaikki villasukkatalkoissa mukana olevat ovat suorastaan villiintyneitä neulomisesta, ja heillä on aito halu auttaa muita”, kertoo lahtelainen K-kauppias Leena Nykänen. Kauppiaan talkoissa lähialueen neuleharrastajat tekevät yhdessä villasukkia lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta lahtelaisille lapsiperheille.

Vuosi sitten Nykänen kaipasi ideaa, jolla voisi aktivoida ja tuoda yhteen kauppansa asiakkaita korona-ajan keskellä. Hän törmäsi Facebookissa julkaisuun villasukkatalkoista ja ajatteli, että siinähän se! Hän laittoi siltä istumalta kauppojensa, K-Market Rautatienkadun ja Huovilankadun, sosiaaliseen mediaan ilmoituksen, jossa innosti lähialueen asukkaita neulomaan villasukkia hyväntekeväisyyteen.

Ainoa kriteeri osallistujalle oli, että hän on aidosti kiinnostunut neulomisesta. Kauppias yllättyi iloisesti, miten moni osallistui talkoisiin. Nyt toisen kerran järjestettävissä talkoissa on mukana 37 innokasta neuleharrastajaa.

"Viime jouluna lähti yli 400 paria villasukkia ja -lapasia Hope ry:n kautta oman kaupungin lapsiperheille ja vaikuttaa siltä, että tänä syksynä saadaan kasaan vielä enemmän", iloitsee kauppias.

Kauppias tarjoaa langat talkoisiin osallistuville

"Neulojat tulevat kaupalle valitsemaan mieleisensä langat ja värit ja tekevät sitten oman mielen mukaan joko lapasia, villasukkia tai pipoja. He myös tuovat valmiit tuotteet minulle ja minä toimitan talkoiden saaliin joulun alla Hopelle, kertoo kauppias."

Villasukkailtamissa neulontavinkkejä ja yhdessäoloa

Tänä syksynä neulomistalkoot laajenivat entisestään, kun ensimmäistä lankaerää kaupalta hakenut neuleharrastaja Kati Virtanen ehdotti kauppiaalle neulomisillan järjestämistä.

"Kati kysyi, voisinko järjestää neulomisillan kaupalla. Mietin ensin, että enhän minä osaa kutoa, mutta Kati vakuutti, ettei tarvitsekaan. Järjestän vain neulojille mahdollisuuden tulla kaupalle yhtä aikaa, kertoo kauppias."

"Leena innostui ehdotuksestani saman tien. Ei mennyt kauaa, kun kutsu oli jo odottamassa sähköpostissa ja hän oli organisoinut tilaisuuden, iloitsee Virtanen."

K-Market Rautatienkadulla on kellarissa kotoisa tila, jonne kauppias sai vieraakseen viitisentoista kauppiaan neulomishaasteen vastaanottanutta.

"Villasukkailtamien tarkoituksena oli jakaa ideoita ja tavata muita neulomisesta kiinnostuneita. Ilta oli oikein onnistunut. Tunnelmasta huomasi, että kaikkia yhdistää yhteinen aihe, kertoo kauppias."

Myös osanottajat kiittelivät, kun pääsivät yhdessä neulomaan ja vaihtamaan ideoita samanhenkisten kanssa.

"Oli tosi ihana ilta kaupalla. Mielestäni kaupalle oli tullut paljon väkeä. En tuntenut iltamiin tulleita neulojia etukäteen, mutta hyvin pääsimme heti juttuun. Olimme yhdessä, neuloimme ja juttelimme neuletekniikoista, kertoo Virtanen."

Virtanen lähti mukaan kauppiaan neulehaasteeseen huomattuaan ilmoituksen villasukkatalkoista kaupan Facebookissa. Innokkaana neulojana Virtanen kiinnostui ajatuksesta heti.

"Lähdin mukaan talkoisiin sen takia, että saan auttaa, mutta myös siksi, että tykkään todella paljon neuloa. Nyt kun olen mukana talkoissa saan neuloa kotona niin paljon kuin lystää, kertoo Virtanen."

Kauppias iloitsee, että voi yhdessä talkoisiin mukaan lähteneiden kanssa auttaa muita.

"Minulle on erityisen tärkeää, että tarjoamamme apu menee perheille täällä Lahdessa, omassa kotikaupungissani."

Leena Nykänen on toiminut Lahdessa K-Market Rautatienkadun ja K-Market Huovilankadun kauppiaana vuodesta 2017. Hän on ollut kauppiaana myös Lahdessa K-Market Asema-aukiolla.

JULKAISTU   25.11.2022

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?