Niksi-Pirkka sticker

Petteri Koponen: Täyssähköautolla vihreämmin

Koripalloilija Petteri Koponen ajaa sähköautolla. Lue, miten muuten hän perheineen huomioi ympäristöasiat.


Arkinen ekotekoni

”On ollut hienoa nähdä ja kokea sähköautojen kehitys. Ne ovat nykyään mielestäni yhtä hyviä tai jopa parempia kuin polttomoottoriautot. Sekä minä että vaimoni olemme olleet tyytyväisiä siihen, miten miellyttävää täyssähköautolla on ajaa. Ajotuntuma on niin pehmeä, eikä autosta juuri kuulu ääntä.

Olen ajanut Cupra Born -täyssähköautolla viime joulusta saakka. Sitä ennen käytössäni oli muutaman kuukauden ajan toinen Cupra, lataushybridi. Täyssähköautoilu on ollut kaikin puolin helppoa, eivätkä edes kylmät kelit ole haitanneet ajamista. Totta kai auton toimintasäde pakkasella vähän pienenee, muttei muuta.

Autoilu on helpottunut myös siksi, että tankkaaminen on jäänyt pois. Täyssähköauton lataaminen on helppoa, sillä meillä on latauspiste talomme pihassa autokatoksessa. Koripalloseurallani on myös sopimus helsinkiläisen pysäköintihallin kanssa, joten pystyn tarvittaessa lataamaan auton akun kätevästi sielläkin.

Täyssähköautoilun ympäristöystävällisyys on iso osa sen hienoutta. Minulla on kaksi lasta, joten kaikki pienet teot arjessa, jotka auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta, ovat tervetulleita. Täyssähköautoilu on tulevaisuuden juttu ja mahdollisuus liikkua vihreämmin. Uskon, että myös täyssähköautojen akkujen tekniikka kehittyy koko ajan ja akut voidaan tulevaisuu-dessa kierrättää helpommin.

Myös kierrätys on isossa roolissa perheeniarjessa, ja pyrimme lajittelemaan kaiken. Se on pieni vaiva elämässä kierrätyksen hyötyihin nähden. Jokainen pystyy hoitamaan sen. Otimme ympäristöasiat huomioon myös kotimme sähkösopimuksessa. Käytämme fossiilivapaata, vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä.”

Kuka?

Petteri Koponen, 33, on koripalloilija.

Mistä tunnetaan?

Pelaa Helsinki  Seagullsissa. Pelannut Susijengissä 132 maaottelua.

tämän opin kantapään kautta...

”Kierrätys on pieni vaiva. Pelatessani Venäjällä vuosina 2012–2016 oli järkyttävää nähdä, ettei siellä kierrätetty mitään.”

Lue lisää:

JULKAISTU   29.3.2022TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Timo Pyykkö

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?