Neulo raidalliset sukat

Neulo hauskat, pitkät raitasukat Novita 7 Veljestä -langasta.

Koko: nainen, kengän koko noin 38/39

Langanmenekki: Novita 7 Veljestä (553) fuksia 200 g ja (011) valkoinen 100 g

Sukkapuikot: nro 3½ käsialan mukaan.

Mallineuleet Joustinneule: neulo 2 o, 2 n, toista -. Sileä oikea neule: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys 21 s sileää neuletta = 10 cm

Luo fuksian värisellä langalla kahdelle puikolle 72 s (näin aloitus ei kiristä) ja jaa silmukat neljälle puikolle, 18 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 6 cm ja neulo fuksialla vielä 1 krs oikein.

Aloita sitten sileä neule suljettuna neuleena raidoittaen: neulo 8 krs vuorotellen valkoisella ja fuksialla. Neulo sileää neuletta, kunnes kappaleen korkeus on noin 22 cm.

Pohjekavennukset

Kavennuskerros: neulo I puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus, neulo II ja III puikon s:t oikein, neulo IV puikkoa kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s oikein yhteen ja neulo 1 s oikein. Toista kavennukset samaan tapaan vielä joka 6. krs 11 kertaa eli jokaisella kavennuskerroksella kaventuu 2 s = 48 s. Neulo kavennusten jälkeen sileää neuletta, kunnes sukan varren pituus kaikkineen on noin 56 cm ja olet neulonut viimeisen valkoisen raidan valmiiksi. Sukka saa olla tässä vaiheessa pitempikin kuin tuo 56 cm!

Jaa silmukat nyt puikoille siten, että jokaisella puikolla on 12 s ja kerroksen vaihtumiskohta pysyy samana.

Kantatilkku

Aloita kantatilkku fuksialla neulomalla I puikon s:t IV puikolle (= 24 s). Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, toista vielä 11 kertaa. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 12 kertaa (= 24 krs).

Kantapohjan kavennukset

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8 s. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4,4).

Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta fuksialla 12 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle. Ota työhön valkoinen lanka ja jatka raidoitusta.

Kiilakavennukset

Jatka näillä kaikilla 58 s:lla sileää neuletta raidoittaen ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä 12 s, lopeta kavennukset. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 20 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Kärkikavennukset

Aloita sitten kärkikavennukset raidoittaen: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

JULKAISTU   16.11.2016TEKSTI   NovitaKUVAT   Hanna Linnakko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?