PI1109 pitsineulesukka hero Novita

Naisen pitsineulesukat

Tee itsellesi iloksi tai ystävällesi lahjaksi naisen pitsineulesukat Novita 7 veljestä -langasta. Katso tästä ohje!

Koko naiselle, kengänkoko 38/39.

Langanmenekki 7 Veljestä valkoinen (011) 150 g.

Sukkapuikot Novita nro 3½ tai käsialan mukaan sekä reunan viimeistelyyn virkkuukoukku Novita nro 3½.

Muut tarvikkeet ohutta samettinauhaa n. 1,5 m ja pieniä helmiä

Mallineuleet Joustinneule suljettuna neuleena: neulo 2 o, 2 n, toista -. Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein. Tiheys: 21 s sileää neuletta = 10 cm


>> Tilaa neulelangat K-Citymarket.fi verkkokaupasta


Pitsineulesukan varsi

Luo sukkapuikoille 48 s ja jaa silmukat neljälle puikolle, 12 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo sitten joustinneuletta suljettuna neuleena 9 krs. Aloita pitsineule ruutupiirroksen 1.krs:lta ja toista 12 s:n mallikerta 4 kertaa. Toista ruutupiirroksen krs:t 1-5 yhteensä 4 kertaa. Jatka puikoilla II sekä III pitsineuletta ja neulo puikoilla I sekä IV joustinneuletta 5 krs.

Pitsisukan kantatilkku

Aloita kantatilkku siten, että neulot I puikon s:t oikein IV puikolle = 24 s. Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ, nosta 1.s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, toista - vielä 11 kertaa. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantatilkun korkeus on 24 krs.

Kantapohjan kavennukset

Aloita kantapohjan kavennukset. Jatka samaa vahvennettua neuletta kuten edellä. Neulo kantalapun oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 s, tee ylivetokavennus.

Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle, 4 ja 4. Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12 s ja puikkojen välistä 1 s. Neulo poimitut s:t oikein sillä vasemman puoleisella puikolla, jolle äsken siirsit 4 s. Neulo sitten II ja III puikoilla pitsineuletta. Poimi nyt s:t kantalapun oikeasta reunasta 12 s ja 1 s puikkojen välistä sillä puikolla, jolla on 4 s, neulo s:t oikein. Neulo puikoilla II sekä III edelleen pitsineuletta, puikoilla I sekä IV sileää neuletta ja aloita kiilakavennukset.

Kiilakavennukset

Neulo I puikon 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s ylivetäen oikein yhteen (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli). Neulo 1 välikerros. Jatka kavennuksia kuten edellä joka 2.krs kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 12 s, lopeta kavennukset. Jatka mallineuleita kunnes sukan terän pituus on 20 cm tai pikkuvarvas peittyy. Neulo nyt kaikilla s:illa sileää neuletta ja aloita kärkikavennukset.

Kärkikavennukset

Neulo I sekä III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee II sekä IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee tällaiset kavennukset joka 2.krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Viimeistely

Virkkaa sukan suuhun, joustimen yläreunaan, ensin jokaiseen s:aan 1 kiinteä silmukka (ks). Virkkaa sitten kaaret seuraavasti: *jätä 1 s väliin, 5 pylvästä seuraavaan s:aan, jätä 1 s väliin ja 1 ks seuraavaan s:aan *, toista - koko krs:n ajan ja sulje krs piilosilmukalla. Kiinnitä ompelulangalla helmi jokaiseen kaaren sekä sukan päällee, pitsin keskelle. Pujota samettinauha joustimen alapuolelle, pitsin reikiin ja solmi rusetille.

PI1108 naisen pitsisukat ruutupiirros

>> Tutustu K-Citymarketin valikoimaan

JULKAISTU   21.11.2017TEKSTI   Novita

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?