terassikalusteet

Näin valitset terassikalusteet

Terassikalusteet valitaan tilan ja säilytyspaikan mukaan. Usein terassikalusteita hankkiessa unohtuu kuitenkin niiden huoltotarve.

Valitse sinulle sopivat kesäkalusteet

Mieti aluksi, millaiseen tilaan kalusteet tulevat? Mikä on parvekkeen tai terassin koko, onko se lasitettu tai lasittamaton, onko se taivasalla vai saako se suojaa sään kuluttavilta vaikutuksilta?

Lasittamattomalle parvekkeelle tai kattamattomalle terassille laitettavat kalusteet joutuvat säiden armoille, siksi niiden pitää kestää sadetta ja aurinkoa huomattavasti paremmin kuin suojaisalla paikalla olevien. Muista, että aurinko haalistaa kankaiden sävyjä elleivät ne ole aurinkosuojattuja.

terassi juttu 1

Ennen kalusteiden hankintaa pohdi myös:

  • Mikä on tarpeellinen määrä kalusteita, minkä kokoisia ne voivat olla? Entä valitsetko yhden suuren vai monta pienempää kalustetta? Suuri kulmasohva on vaativampi mahduttaa kuin muutama pienempi kaluste.

  • Ota kalusteita valitessasi huomioon myös se, kuinka monta ihmistä kalusteita käyttää, monilukuinen perhe vai pari ihmistä?

  • Minkä verran haluat huoltaa kalusteita? Toiset kalusteet ovat huoltovapaita, toiset vaativat huoltoa. Kysy myyjältä vinkkejä kalusteiden huoltoon ennen valintaa.

Polyrottinkikalusteet kestävät hyvin sadetta ja auringonpaahdetta, ja ne ovat huoltovapaita.

Metallikalusteet kestävät hyvin säätä, jos ne eivät saa kolhuja. Jos metallipinnoite menee rikki, ne ruostuvat.

Muovi on kestävä ja pitkäikäinen, mutta naarmuuntuneet kohdat likaantuvat helposti.

Puukalusteet vaativat huoltoa, aika ajoin uudelleen maalausta tai lakkausta tai vuosittaista huoltoa öljyämällä. Rottinki sopii vain suojaiselle ja katetulle parvekkeelle.

terassi juttu 2

  • Onko sinulla kalusteille säilytyspaikka talveksi? Puukalusteet kestävät pitempään, kun nostat ne varastoon talveksi.

Kalusteet voi myös suojata pressulla, mikä pidentää niiden ikää. Kokoon taittuvat ja pinoutuvat kalusteet ovat käteviä säilytyksen kannalta.

Puukalusteet on sateen jälkeen hyvä laittaa asentoon, missä sadevesi pääsee tippumaan pois.

  • Mikä on budjettisi? Valitse aina pitkäikäisiä ja laadukkaita kalusteita, jos budjettisi antaa myöten. Jos et voi hankkia kokonaisuutta kerralla, ota selvää, onko sarjaa saatavana tulevina vuosina, jolloin kokonaisuuden hankinnan voi porrastaa.
JULKAISTU   27.3.2018TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?