Niksi-Pirkka sticker

Näin pukeudut oikein talven reippailureissulle

Sää on vain asenne- ja pukeutumiskysymys. Mitä kannattaa ottaa huomioon ulkoiluvaatteita valitessa? Lue asiantuntijan parhaat vinkit talviulkoiluun.

Talviulkoilussa tärkeintä on muistaa kerrospukeutuminen, sillä vaatteita on helppo poistaa ja lisätä lämpötilan vaihdellessa. Vaatekerrosten määrää kannattaa pohtia sen mukaan, millaista liikuntaa aiot harrastaa. Jos olet lähdössä kovatempoiselle juoksulenkille, pukeudu niin, että ulos lähtiessä olo on hieman vilpoinen. Liikkuessa kehon lämpötila nousee.

Vilkaise vaatteen pesulappua aina ennen ostopäätöstä. Talvipukeutumisessa kannattaa panostaa erityisesti aluskerrastoon, sillä se on kosketuksissa suoraan ihon kanssa. Aluskerraston materiaalin valinnassa on hyvä pohtia, minkälaiseen ulkoliikuntaan olet pukeutumassa.

Tekniset materiaalit haihduttavat tehokkaasti hikeä iholta esimerkiksi kovalla intervallilenkillä. Luonnonmateriaaleista merinovilla siirtää myös kosteutta, mutta samalla lämmittää ulkoilijaa.

Puuvilla materiaalina puolestaan imee kosteuden itseensä ja jää märäksi ihoa vasten, joten siksi se ei ole paras materiaali hikiliikuntaan. Aluskerraston valinnassa on tärkeää huomioida myös koko. Hyvä, lämpöä eristävä vaate ei kiristä tai ole liian löysä.

Muista pukea jalat ja pää lämpimästi, sillä kehon ääripäiden kautta poistuu paljon lämpöä. Laadukas pipo sekä mukavat lämpösukat takaavat miellyttävän ulkoilureissun.

Talvivarusteet voivat olla isokin rahallinen panostus, joten niistä kannattaa pitää mahdollisimman hyvää huolta. Parhaimmillaan laadukkaat ulkoiluvaatteet kestävät kymmeniä vuosia, kun hoidat niitä asianmukaisesti.

Ostaessasi uusia ulkoiluvarusteita, muista pyytää myyjältä tuotteen tarkat hoito-ohjeet mukaan kotiin: oikeilla pesuaineilla vaatteet pysyvät hyvinä.

PRO-vinkit antoi Karina Niki Lasarjan-Kuoppala, Intersport Triplan kauppias.

Merinovillasta on moneksi! Neljä tärkeää ominaisuutta:

  1. Merinovillaa ei tarvitse pestä jokaisen käytön jälkeen, pelkkä tuulettaminen riittää.
  2. Merinovilla on erittäin hienoa, eikä se kutita ihoa.
  3. Kaikki Intersporteissa myytävä merinovilla on mulesing-vapaata.
  4. Merinovilla lämmittää kylmällä ja viilentää lämpimillä keleillä.

Lue lisää:

JULKAISTU   27.11.2023TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)