PI1119 tyokalupakki web

Mitä uutta työkalupakkiin?

Tarvitset ainakin nämä - nappaa asiantuntijan vinkit työkalupakin kokoamiseen.

PERUSTYÖKALUILLE ON TARVETTA kodissa kuin kodissa. Tyypillisin tilanne on se, kun taulu pitäisi saada seinään, huonekalu kasaan tai jotain menee rikki.

Pakista olisi hyvä löytyä ainakin huonekalujen kasaamisessa käytettävä kuusiokoloavainsarja, rullamitta, perusvesivaaka eli vatupassi, ruuvitalttasarja, talousvasara, akkuporakone, sivuleikkurit, pihdit ja katkoteräveitsi. Sarja ohutkärkisiä ruuvimeisseleitä on tarpeen lelujen patterikoteloiden ja viihde-elektroniikkalaitteiden ruuvien avaamisessa sekä lampun sokeripalan kytkemisessä kattoon.

Riippuu täysin käyttötarkoituksesta, mihin kannattaa satsata. Laadukkaat työkalut voivat olla hintavia, mutta ne ovat myös kestäviä ja ergonomisia.

Edullisemmillakin pärjää mainiosti, jos käyttö on satunnaista. Kaikkein halvimmalla pääset, jos hankit työkalusarjan.

Tutki silti huolella, mitä siihen kuuluu. Räikkäväännin ja mutterihylsyt ovat tarpeen autoa korjatessa, mutta kerrostaloasunnossa niillä ei tee mitään.

Jos haluat kasata juuri omiin tarpeisiisi sopivan pakin, nappaa nämä K-Raudan tavaratyhmäpäällikkö__ Juho Laurilan__ vinkit. Hän kokosi kaksi toimivaa pakkia, joista toinen on räätälöity aloittelijalle ja toinen kokeneelle remontoijalle.

Vinkki: ruuvit auki helposti

”Jos huonekaluja purkaa ja kasaa monta kertaa, kuusiokoloruuvit pyöristyvät helposti ja ne on hankala irrottaa ehjinä. Näin on käynyt itsellenikin. Edullisten huonekalujen ruuvit ovat usein heikkolaatuisia ja kestävät vain yhden kokoamisen. Jos edessä on muutto tai huonekaluja joutuu muusta syystä purkamaan, pakkiin kannattaa hankkia jo valmiiksi työkalu, joka pelastaa pulasta. Sellainen löytyy esimerkiksi Resque-nimisestä kuusiokoloavainsarjastamme. Olen saanut avaimella auki ruuveja, joihin mikään muu työkalu ei ole puraissut.”

*Asiantuntija, jonka antoi myös vinkit: tavararyhmäpäällikkö Juho Laurila, K-Rauta *

JULKAISTU   29.10.2019TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Getty Images, valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?