Mikaela Wulff: Poikkeusaikana on luotava uusia tavoitteita

Olympialaiset jäivät nyt väliin, mutta poikkeusaika teki purjehtija Mikaela Wulffista kotipuutarhurin. Hänestä ruoan kasvattaminen itse on ekologista ja terapeuttista.


Tämän olen oivaltanut

Rohkeudesta

Jo nuorena huomasin, kuinka jännittävää oli purjehtia merellä kovassa tuulessa. Se fiilis, jonka saan meren aalloilla, kun tuulee 10 metriä sekunnissa, on uskomattoman hieno. Silti purjehtimisen vaatimassa rohkeudessa ei ole kyse vain siitä, että olen kotonani vaikeissa olosuhteissa.

Rohkeus ja taidot lisääntyvät rutiineista ja toistomääristä. Siten oppii ymmärtämään, miten kovalla kelillä toimitaan ja millaisia riskejä on järkevää ottaa. Urheilijan on harjoiteltava ja kehityttävä koko ajan.

Tavoitteista

Olen kunnianhimoinen, ja urheilijana elämääni ohjaavat tavoitteet. Ne pitävät mieleni aktiivisena, ja jos ne puuttuvat, lamaannun herkästi. Kun Tokion olympialaiset peruttiin koronaviruksen vuoksi, viime vuosien päätavoitteeni muuttui sumuiseksi. Olen viettänyt karanteenielämää perheeni mökillä Vihdissä, ja minun on pitänyt luoda uusia tavoitteita.

Tavoitteita on pienempiä ja isompia: juoksen tietyn matkan treeneissä tai jatkan opinnäytetyöni tekemistä, jotta valmistuisin tradenomiksi tämän vuoden lopussa. Toisinaan minun on suitsittava kunnianhimoani. Huomasin tekeväni liikaa, kun treenasin kahdesti päivässä, kirjoitin opparia ja tein pihatöitä. Oivalsin, että pysyäkseni henkisesti tasapainossa minun on annosteltava tekemisen määrää oikein.

Kommunikaatiosta

Ihmisten välinen vuorovaikutus kiinnostaa minua. Olen huomannut, että vaikeista aiheista keskustelu ei koskaan täysin helpotu. Ihmisillä on tapana siirtää mieltä painavien aiheiden käsittelyä aina jonnekin tuonnemmaksi ja yhä kauemmas. Jos kuitenkin uskaltautuu vähitellen ottamaan tärkeitä asioita puheeksi, voi huomata, että kynnys keskustelujen aloittamiseksi madaltuu.

Menneenä keväänä vietin poikaystäväni kanssa yli kaksi kuukautta mökillä. Karanteeni olikin  arvokasta aikaa ihmissuhteiden kannalta: se pakotti tutustumaan läheisiin paremmin. Satuin huomaamaan, että tein hieman enemmän kotitöitä kuin poikaystäväni. Otin asian puheeksi, ja sovimme keskinäisestä työnjaosta uudelleen. Se ei ollutkaan niin iso asia, millaiseksi olin sen etukäteen kuvitellut. Kun saa suunsa auki ja yhdessä käytyä jonkun asian läpi, siitä tulee kaikille hyvä olo.

Puutarhasta

Mökillä asuessani ryhdyin puutarhuriksi. Tavallisesti minulla ei ole aikaa hoitaa kasveja, koska minulle voi kertyä vuodessa jopa 260 reissupäivää. Otimme YouTube-videoista mallia ja perustimme mökin pihalle kasvimaan. Kylvin siihen porkkanaa, sipulia, tilliä, perunaa ja vaikka mitä muuta.

Sisälle istutin muun muassa ruusukaalia, chiliä, munakoisoa ja tomaattia. Kaiken lisäksi kokosimme vanhan kasvihuoneen pystyyn. On ihanaa, että voin kasvattaa itse ruokaa. Se on paitsi ekologista myös terapeuttista. Puutarhaa hoitaessani rauhoitun, enkä mieti mitään muita asioita. Kävin juuri äsken katsomassa kasvimaatani, ja kaikki kasvit voivat hyvin. Se toi minulle valtavasti iloa ja tyydytystä.

Kuka?

*Mikaela Wulff, 30, helsinkiläinen kilpapurjehtija. Voitti 2012 match racing -luokassa olympiapronssia Lontoossa ja  maailmanmestaruuden. *

Tällä hetkellä?

Mikaela purjehtii 49er FX -veneluokassa. Hän muodostaa Team Audin yhdessä Noora Ruskolan kanssa. Audia maahantuo K-ryhmään kuuluva K Auto Oy.

JULKAISTU   29.7.2020TEKSTI   Ninni SandeliusKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?