Miehen pukeutuminen Matias Jalmari

Miehen tyyliopas

Kun kokoat vaatekaappiisi tietyt klassikkovaatteet ja -sävyt, pukeutuminen töihin ja vapaa-ajalle on mutkattomampaa. Muista, että kokopuvun voi rikkoa osiin!

Miehillä ei usein ole yhtä paljon vaihtoehtoja pukeutumiseen ja persoonallista tyyliä joutuu metsästämään eri tavalla kuin naisten muodissa. Tämä toisaalta antaa mahdollisuuden erittäin tyylikkääseen ja klassiseen tyyliin, joka ei voi helposti mennä väärin.

Oma työnkuva on hyvä lähtökohta pukeutumisen ankkuriksi myös vapaa-ajalla. Onko työssä oltava puku yllä vai onko työpukeutuminen rennompaa? Jos työssäsi vaaditaan pukua, niin sitä voi hyvin hyödyntää vapaa-ajallakin.

Hanki puvunhousujen pariksi rentoja kauluspaitoja, t-paitoja ja kevyitä neuleita. Satsaa klassisiin sävyihin, joita on sitten helppo yhdistellä. Hanki myös parit rennot housut: farkut ja chinot. Niiden kanssa voit taas pukea puvun takin ja kauluspaidan. Puku toimii tyylisi perustana, jota voit rentouttaa vapaalle.

Jos työtyylisi on rennompi ja työ ei vaadi jokapäiväistä pukua päivään, muutamilla klassikkotuotteilla saat koko vaatekaapin sisällön toimimaan jokaisena päivänä.

Helpointa on satsata klassisiin tuotteisiin ja sävyihin, jotka ovat varmasti aina imartelevia ja tyylikkäitä. Eri vuodenaikojen vaihtuessa voit pienillä muutoksilla ja sesonkituotteilla päivittää tyylisi.

Miehen vaatekaapin kulmakivet

  • Kahdet farkut. Yhdet tummat, siistit ja hyvin istuvat. Nämä toimivat kun tyylisi on oltava smart casual eli arjesta hiukan parempi. Toiset farkut ovat rennot ja esimerkiksi kulutetut. Nämä ovat vapaa-ajan rennot pöksyt moneen tilanteeseen.
  • Pari neuletta ja college. Kevyet ja hyvin istuvat neuleet nostavat tyylin syksyisemmäksi sekä tyylikkääksi hetkessä. Aina miehen ei tarvitse pukea kauluspaitaa ollakseen tyylikkäämpi, laadukas neule ajaa saman asian. Neuleen vastakohtana toimii puolestaan rento collegepaita. Se tekee tyylikkään kokonaisuuden rennomaksi tai pitää vapaa-ajan tyylin helppona.
  • Pari kauluspaitaa. Hyvä kauluspaita on parasta löytyä aina kaapista, se pelastaa monta tilannetta. Kauluspaidan voi pukea lähes minkä kanssa tahansa ja se kohottaa tyyliäsi. Valitse sellaiset värit, joita on helppo yhdistää muihin vaatteisiin.
  • Rennot collegehousut. Ne ovat tulleet takaisin vapaa-ajan tyyliin viimeisen vuoden aikana, eivätkä ole ainakaan vielä katoamassa mihinkään. Ne toimivat tietysti menevissä harrastuksissa, mutta voit myös pukea ne hyvillä mielin vaikka kaupungille. Yhdistä niihin esimerkiksi tyylikäs neule ja laadukkaat kengät ja collegehousut nousevat heti katu-uskottavaksi tyyliksi.
  • Hyvä puku. Vaikka työssä ei olisikaan pukupakkoa, on viisasta omistaa hyvin istuva ja klassinen tummapuku. Puku on myös helppo ns. rikkoa osiin! Puvunhousuja voi hyödyntää arjen pukeutumisessa muiden yläosien kanssa, puvuntakkia voi käyttää puolestaan pikkutakkina.
  • Musta ja valkoinen t-paita. Nämä tulisi myös löytyä miehen vaatekaapista. T-paidat voi pukea aluspaidoiksi tai yksinkertaisesti kaikkien yllämainittujen housujen kanssa. Aina takuulla toimiva tyyli! Miehen pukeutuminen juttuun
  • Kolmet kengät. Yhdet tyylikkäät kengät, jotka sopivat puvun kanssa. Yhdet arkisemmat kävelykengät, ja vaikka pienellä varrella tuomaan särmää, sekä yhdet hyvät tennarit tai lenkkarit, jotka sopivat muuallekin kuin lenkkeilyyn eli ns. street-tennarit. Näitäkin kaikkia voit huoletta pukea ristiin rastiin eri tyylien kanssa. Jos haluat rentouttaa liian juhlavaa tyyliä, laita tennarit, ja koko pukeutumisesi muuttuu rennommaksi. Kun epäilet olevasi jo liiankin rento, pue tyylikkäät kävelykengät ja asun tyylikkyys nousee välittömästi.

Kun vaatekaapista löytyvät nämä tuotteet, pärjäät minkä tahansa tilaisuuden tullessa eteen. Yhdistele vaatteita myös rohkeasti keskenään, näin tyylisi ei ole tylsä, vaan särmikkäs. Ja muista: klassinen ei ole koskaan pois muodista!

JULKAISTU   29.12.2017TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Matias Jalmari, Jonas Lundqvist

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)