Niksi-Pirkka sticker

Marit Mertsalmi: Turhia ei kannata murehtia!

Sairauden myötä oivalsin, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus, ja että pienet arkiset asiat ovat niitä merkitysellisimpiä.


Tämän oivalsin

Mummoudesta

Puolitoista vuotta sitten sairastuin vakavasti. Hartain toiveeni oli, että ehtisin nähdä lapsenlapseni. Olin onnekas: toivuin sairaudestani hyvin, ja toive lapsenlapsista toteutui jo vuoden 2021 keväällä. Nautin mummoudesta täysin siemauksin! On ihanaa nähdä suvun jatkuminen: olla apuna ja  tukena ja päästä seuraamaan pienen ihmisen kasvua.

Elämästä

Tykkään elämästä enkä murehdi turhia. Sairauden myötä oivalsin, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus ja että pienet arkiset asiat ovat niitä merkityksellisimpiä. Koen eläväni nyt hyvää vaihetta. Yrittäjyys on elämäntapa ja nautin sen tuomista haasteista.

Yrittämisestä

Olen yrittäjäperheen ainoa lapsi. Isäni opetti, että naiset pystyvät kaikkeen siihen mihin miehetkin. Opiskelin hyvinvointialaa ja valmistuin lastenhoitajaksi enkä todellakaan aikonut yrittäjäksi. Sellainen minusta kuitenkin tuli – ensin mieheni kanssa ja eron jälkeen omin nokkineni. Aloitin Kirrin kauppiaana vuonna 2011, enkä pysty enää kuvittelemaan mitään muuta ammattia, joka tekisi minut yhtä onnelliseksi.

Kauppiasurasta

Kauppiaan työ on hektistä, yllätyksellistä, monipuolista ja vaativaa. Kovin paikka yrittäjyydessä on varmaan se, että pitää pysyä vahvana ja kannustavana silloinkin, kun on itse heikoilla. Hauskinta on todella monipuolisen kokonaisuuden hallitseminen ja yhteisten visioiden toteuttaminen henkilökunnan kanssa.

Palautteesta

Tänään eräs pariskunta totesi, että meillä on nelostien paras palvelu ja siisteimmät vessat. Meillä pitkään asioineelta työmaaporukalta saimme puolestaan pokaalin, jossa luki: Parasta Jyväskylässä – Neste K Kirri. Positiivisen palautteen saaminen motivoi ja antaa energiaa. Haluamme mielellämme kuulla myös kritiikkiä, ja mieluiten kasvotusten. Näin pääsemme kehittämään toimintaamme. 

Palautumisesta

Kaikkein tehokkaimmin työasiat unohtuvat ”mummoillessa”, mutta kyllä avanto ja kylmävesiuintikin ovat mahtavia stressinpoistajia. Pilatesta ja laitepilatesta olen harrastanut pari vuotta. Tykkään myös hiihdellä ja kävellä itsekseni metsässä: siellä pää nollaantuu ja ajatukset jäsentyvät kuin itsekseen. Tykkään ihmisistä, kohtaamisista ja kokkaamisesta ja järjestän mielelläni illallisia perheelle ja ystäville.

Uusiutumisesta

Päätimme muutama vuosi sitten vaihtaa vaisut viikonloppulounaat brunsseihin, joita toteutetaan esimerkiksi eri maiden teemoilla ja välillä vegaanisinakin. Ne lähtivät myymään tosi hyvin: esimerkiksi äitienpäivä- ja naistenpäiväbrunsseille on tehty jopa pöytävarauksia. Koronan myötä kehitettiin vielä brunssikassit, joiden menestys ylitti kaikki odotukset. Tämä innostaa sekä asiakkaita että meitä kirriläisiä.

Kuka?

Marit Mertsalmi, 52, Jyväskylän Palokassa sijaitsevan Neste K Kirrin kauppias. Kaksi aikuista lasta, jotka asuvat omillaan. 

Juuri nyt

Neste K Kirrissä valmistaudutaan hiljaisen tammi-helmikuun jälkeiseen talvilomabuumiin – jos korona suo.

JULKAISTU   7.3.2022TEKSTI   Sari LapinleimuKUVAT   Hanna-Kaisa Hämäläinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?