Niksi-Pirkka sticker

Lenni-Kalle Taipale: Löytöjä kotiin verkosta

Lenni-Kalle Taipaleen vintage-soitin ja moni kodin huonekalu on löytynyt kierrätettynä.


Minun ekotekoni

”Olen vastuullisuusasioissa myöhäisherännäinen. Aiemmin en niinkään kiinnittänyt huomiota asioiden ekologisuuteen, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana olen ajautunut yhä enemmän pohtimaan asioita tältä kantilta puolisoni Annan myötä.

Hän seuraa aktiivisesti etenkin Tori.fi-sivustoa. Sieltä on löytynyt kotiimme esimerkiksi tammikantinen ruokapöytä, vuodesohva, tv-taso ja astioita sekä kotimainen Woodnotesin K-tuoli.

Ostamme mahdollisimman paljon tavaroita käytettyinä. Rajaamme nettikirppisostokset pääkaupunkiseudulle, sillä tavaroiden haku pidempien matkojen takaa ei olisi enää niin ympäristöystävällistä. Tietyt asiat, kuten vaikkapa tyynyt, ostamme kuitenkin uusina.

Hankin myös käyttämäni sähkösoittimet yleensä uusina, ja ne menevät käytön jälkeen takaisin liikkeeseen. Minulla on kuitenkin yhdet superarvokkaat ja melko harvinaiset 1950-luvun vintage-urut. Hankin ne vuonna 2009 yhdeltä alan harrastajalta Tampereen seudulta. Nämä Hammond B3 -urut painavat melkein 200 kiloa, joten niitä ei niin vaan roudailla.

Nyt urut ovat tapahtumakeskus Logomossa Turussa ja soitan niillä The Voice of Finlandin kuvauksissa. Viime vuosina olen hiffannut myös jätteiden kierrättämisen helppouden. Aluksi minun piti kysyä puolisoltani jatkuvasti, mihin kierrätysastiaan mikäkin pakkaus kuuluu.

Nyt lajittelu sujuu jo automaattisesti, ja vaikkapa kahvikoneen kapselit sujahtavat rutiinilla metallinkeräykseen. Vastuulliset valinnat näkyvät arjessamme myös autoilussa. Minulla on ladattava hybridi, jonka ansiosta pääkaupunkiseudun ajot hoituvat pelkällä sähköllä.”

JULKAISTU   25.4.2022TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Vilja Harala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?