Kiroilevan Hiilen energiansäästötalkoot

Me K:ssa olemme vahvasti mukana energiansäästötalkoissa. Etsimme koko ajan uusia keinoja alentaa sähkönkulutusta kaupoissamme.

Sähköä säästetään K-ryhmässä esimerkiksi vähentämällä kauppojen ja toimitilojen valaistusta ja säätämällä lämmitystä sekä ruokakaupoissa myös optimoimalla kylmälaitteita.

Ilmastotsempparimme Kiroileva Hiilikin kannustaa meitä kaikkia mukaan energiansäästöön: ”Tuu mukaan säästämään energiaa, rahaa ja mun hermoja #%*!”

Uusia keinoja käyttöön

Tänä syksynä olemme ottaneet käyttöön uusia keinoja ja lisää on mietinnässä:

  • valaistusta vähennetty
  • lämmitystä säädetty
  • kylmälaitteiden tehostettu seuranta
  • juomakaappien lämpötilaa nostettu
  • mainosvalot pois yöaikaan

Kiroileva Hiili 2

Pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuden parantamiseksi

Energiansäästötoimia on tehty K-ryhmässä systemaattisesti jo vuosikymmeniä. K-ruokakauppojen keskeisimpiä energiansäästötoimia ovat pitkään olleet kylmälaitteiden ja valaistuksen uudistaminen sekä uudet innovaatiot, kuten hukkaenergiaa kierrättävä lämmönkierrätysjärjestelmä ja analytiikkapalveluiden käyttö kaupan energiankulutuksen analysoinnissa.

K-ryhmän lämmönkierrätysjärjestelmä hyödyntää energianlähteenään tehokkaasti kaikkea kiinteistön hukkalämpöä, kuten kylmäjärjestelmän lauhdelämpöä ja poistoilman lämpöä, ja tuottaa energiaa kiinteistön kaikkiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin.

Vuonna K-kauppojen katoilla olevat yli 40 aurinkovoimalaa tuottivat yhteensä 7,7 GWh sähköä K-ruokakauppojen omaan käyttöön.

KCM Turtola

Kohti hiilineutraalia K-ryhmää

K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

K-ryhmän keskeisiä keinoja päästövähennystavoitteisiin pääsemiseksi ovat 100 % uusiutuvan energian käyttö, energiatehokkuuden parantaminen ja biopolttoaineisiin siirtyminen kotimaan kuljetuksissa.

Lue lisää: K-ryhmä varautuu sähkönsäästötalkoisiin - kauppojen valaistusta voidaan vähentää ja lämmitystä säätää

Lue lisää: K-ryhmän sähkönsäästötoimet vauhdilla käyntiin - asiakkaat suhtautuvat sähkönsäästöön myönteisesti

JULKAISTU   13.9.2022

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)