Niksit kesäkeittiöön Satu Nyström
Niksi-Pirkka sticker

Kesäkeittiön parhaat niksit

Kesäkeittiö vaatii ihan omat kikkansa. Katso parhaat suomalaisten keksimät niksit kesäiseen kokkailuun.

Tässä parhaat suomalaisten keksimät niksit sinulle, jolla on kesäkeittiö mökillä.

1. Laskutilaa sukkahousuilla

"Jos kesäkeittiön ruokapöytä osoittautuu liian pieneksi ruokailijoiden määrään nähden, ripusta pöydän päälle tarjotin sukkahousujen varaan. Näin saat kaikkien ulottuvilla olevan tarjoilupöydän!"

2. Hanaviinistä käsienpesuautomaatti

"Tyhjentyneestä hanaviinipakkauksesta, jossa on kiertäen avattava hana, saat oivan käsienpesusysteemin kesäkeittiöön: 1. Avaa pahvipakkaus ja tee sisäpussin kulmaan pieni reikä. 2. Tyhjää mahdollinen viinin loppu pois. 3. Aseta pussi takaisin ja täytä tratin avulla vedellä. Tosi kätevä!"

3. Kanelia murkuille

"Jos muurahaiset häiritsevät kesäkeittiössä, ripottele kanelia muurahaisten kulkureitille. Muurahaiset muuttavat nopeasti reittinsä, etkä tarvitse myrkkyjä karkotukseen."

4. Heinäpesu, kiitos!

"Kerää nippu karheaa heinää ja pyöräytä se nyrkinkokoiseksi palloksi. Se toimii hyvin tiskiharjana ja hankaussienenä tiskiaineen kanssa tai ilman kesäkeittiössä. Käytä kerran ja palauta luontoon."

5. Pottuhanskalla puhdasta

"Mökillä tiskatessa astioiden pinttynyt lika ja kahvikuppien tummat raidat on helppo puhdistaa, kun laitat pottuhanskat käteen. Niillä on näppärä hangata ja puhdistaa kaiken kokoisia astioita kesäkeittiössä."

6. Hymyä, herkut!

"Olemme viikonloppuisin mökillä ja en ikinä muista, mitä kaappeihin ja jääkaappiin jää seuraavaa kertaa varten. Otan kännykkäkameralla kuvan jääkaapin ja kuivakaappien sisällöstä, niin tiedän, mitä tuoda seuraavalla mökkireissulla."

7. Lämpimät uudet perunat

"Uudet perunat jäähtyvät nopeasti, kun ne kaataa kattilasta tarjoiluastiaan. Mökkiolosuhteissa, missä kuumaa vettä ei aina ole saatavilla, kannattaa perunoiden keitinliemi kaataa hetkeksi tarjoiluastiaa lämmittämään."

8. Varrastikut pullossa

"Laita puiset varrastikut puolentoista litran muovipulloon ja täytä se vedellä. Ota pullo mökkimatkalle, niin pääset heti grillaaman määränpäässä eikä varrastikut pala."

9. Puulastan vuosihuolto

"Mökkioloissa puulastat ja -kauhat on vaikea pitää puhtaina ja ne homehtuvat helposti kosteissa tiloissa. Apuna tähän pulmaan on kaasuliekki tai mikä tahansa avotuli. Paahda puukapustat liekissä tiskaamisen jälkeen. Kymmenen vuotta käytössä ollut katajalasta on vieläkin uudenveroinen!"

10. Lämmintä vettä kesäkeittiöön

"Mökeille missä on sähköt, mutta ei juoksevaa vettä, kannattaa viedä vedenkeitin. Sillä saa esimerkiksi tiskiveden minuutissa, kun ei tarvitse odotella, milloin kesäkeittiön hellan levy alkaa kuumeta tai lämmittää saunaa."

Lisää niksejä elämään

JULKAISTU   5.5.2023TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Satu Nyström

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?