PI6-714 Mökkiniksit hero Hanna Linnakko
Niksi-Pirkka sticker

TOP 15: Niksi-Pirkan mökkiniksit

Pullosukkia ja iniseviä sauna-ajastimia, niistä on mökkikesä tehty. Niksi-Pirkka tarjoaa parhaat niksit.

Tällainen kattaus suomalaisilta niksinikkareilta tällä kertaa. Poimi parhaat testiin!

1. Syötävät kylmäkallet

"Lähtiessäsi mökille ota mökkievästä myös pakastimestasi. Laita jäinen mehutiivistepullo tai marjapussi kylmälaukkuun muiden ruokien väliin. Näin saat samalla syötävää ja ruokasi pysyvät viileinä."

2. Vinkki mökkivieraille

"Pakkaa mökkituliaiset kannelliseen ämpäriin, niin pakkaus toimii samalla yhtenä viemisenä. Ämpärissä tavarat myös kulkevat kätevästi vaikka saarimökillekin."

3. Nimi vieraskirjaan

"Minua harmitti, kun vieraamme kirjoittivat niin harvoin mökin vieraskirjaan mitään tekstiä muistoksi käynneistään. Sitten keksin: Vein mökkikirjan kesämökin ulkohuussiin. Mökkikirjamme sivut ovat alkaneet täyttymään vinhaa vauhtia!"

4. Eroon kaisloista

"Kaislat on hyvä aika-ajoin nyhtää mökkirannan pohjasta. Valitettavasti joskus kaisloihin on kiinnittynyt iilimatoja, jotka hanakasti tarttuvat kiinni paljaisiin kinttuihin kaislojen seassa kahlatessa. Pue päällesi sukkahousut suojaksi uikkareiden päälle ennen veteen menoa. Toimii tässä tapauksessa sekä naisille että miehille."

5. Frisbeegolfin mökkiversio

"Mökkifrisbeegolf on mahtava kesälaji. Aseta pesuvati mökin pihalle kierros kierrokselta eri paikkoihin. Jos frisbeetä ei löydy, voit käyttää vaikkapa pyöreää, korkista valmistettua pannunalusta. Sitten vaan testaamaan, kuka osuu pesuvatiin vähimmillä heitoilla."

6. Hiirivaroitin

"Mökin palovaroittimen patteri oli loppuunkulunut. Mutta siellä talven se oli piippaillut ja pitänyt hiiret loitolla. Tätä kokeillaan ihan tositarkoituksella ensi vuonnakin."

7. Hiiri mökillä

"Pelkäätkö kohtaavasi hiiren mökkiin tai kellariin mennessäsi? Heitä edelläsi "hiirikranaatti" eli esimerkiksi tyhjä muovinen pullo. Ja sitten odotat hetken, jotta hiiret ymmärtävät mennä karkuun!"

8. Mökkisaippuat

"Pieniksi kuluneista saippuapaloista saa kätevästi mökkisaippuan käsienpesupaikalle: Kerää jämät muoviseen, pullojen ympärillä käytettävään verkkosukkaan, sido päät ja ripusta narusta käsienpesupaikalle. Eivät likoa vedessä, eivätkä häviä."

9. Omat matot mukaan

"Ovatko vuokramökin saunan tai pesutilojen lattiat vaarallisen liukkaat? Laita auton kumiset kuramatot lattialle, niin on turvallista liikkua, eikä tarvitse liukastella. Samalla puhdistuvat auton matot!"

10. Pullosukka

"Kastelemalla sukan kylmällä vedellä ja laittamalla pullon sen sisään, varmistat hellejuomien pysymisen viileänä esimerkiksi mökkimatkan ajan. Myös pyyhe käy!"

11. Turvaan itikoilta

"Sateisena kesänä voi teltan pystyttää mökkiin. Siellä on turvassa sateelta ja varsinkin hyttysiltä."

12. Inisevä sauna-ajastin

"Hyttyset himoitsevat hikeä ja rakastavat sukkamehua eli jos niitä parveilee ympärilläsi on se muistutus siitä, että on syytä laittaa mökkisauna lämpiämään."

13. Kahvikukkaruukku

"Käännä tyhjä kahvipussi nurinpäin ja kieritä pussin yläreunaa kerran tai pari reunukseksi. Tee alaosaan saksien kärjillä pari pientä reikää. Täytä pussi mullalla ja istuta siihen joku kiva kesäkukka, esimerkiksi orvokki tai samettiruusu. Kiinnitä pussi pienellä naulalla haluamaasi paikkaan, vaikka huussin oven pieleen."

14. Some-karkotin

"Kannattaa Facebookiin päivittää kaikki tekemättömät projektit, ötökät ja inhat asiat, mitkä mökiltä löytyy. Idylliset aurinkonlasku-, puutarha- ja herkkuruokakuvat houkuttelevat kaikki kutsumattomat vieraat pilaamaan lomaa."

15. Mökkisimulaattori

"Pitkä syksy ja talvi ovat taas edessä ja nyt jo väsyttää? Palaa mökkitunnelmiin kotisaunassa! Lauteille pötköttelemään, taustalle soimaan aaltojen liplatusta ja kirkasvalolamppu aurinkoa mallaamaan."

Lisää kesäisiä niksejä:

JULKAISTU   12.6.2023TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Hanna Linnakko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?