Niksi-Pirkka sticker

Karvaiset perheenjäsenemme

Koiran hyvinvointi vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Näillä vinkeillä pärjäät jo pitkälle ja lemmikkisi pysyy mahdollisimman terveenä.

1. Koiran ruoan pitää olla ravitsevaa ja ikäkauteen sopivaa. Kun koira saa oikeanlaista ruokaa oikean määrän, sen kasvu on tasaista, paino normaali, turkki kiiltää, uloste on sopivan kiinteää ja mieli virkeä. Helpoin tapa huolehtia koiran tasapainoisesta ruokinnasta on valita jokin laadukas kuivanappula ja märkäruoka. Vanhemmiten koiran energiantarve vähenee, mikä täytyy muistaa seniorilemmikin ruokinnassa. Ylipaino altistaa monille sairauksille ja hankaloittaa jo olemassa olevien sairauksien hoitoa.

2. Liikunnan lisäksi koirat kaipaavat virikkeitä. Virikkeenä voi toimia esimerkiksi muiden koirien kanssa leikkiminen, erilaiset ongelmanratkaisutehtävät ja nenätyöskentely. Riittävä liikunta on koiralle tärkeää, mutta pelkkä remmilenkki harvemmin väsyttää energistä koiraa. Piilotettujen namipalojen tai lelun etsintä sisätiloissa tai makkarajäljen selvittäminen pihalla aktivoi ja saa innokkaankin pennun rauhoittumaan.

3. Hampaiden harjaus kannattaa opetella jo pentuna. Vanhempi lemmikki on hyvä viedä hammastarkastukseen ennen harjauksen aloittamista. Koirille kehittyy hoitamattomana hampaisiin plakkia, hammaskiveä ja lopulta ientulehdusta ja parodontiittia. Parhaiten tätä pystyy estämään päivittäisellä hampaiden harjauksella. Erilaiset puruluut toimivat lisäapuna. Ihmisten hammastahnoja koiralle ei saa käyttää.

4. Koiran kotiapteekkiin kannattaa varata tassusidetarvikkeet, kuumemittari, desinfiointiaine ja punkkipihdit. Kynnet tulee leikata säännöllisesti. Turkin hoitoon rotukohtaista ja osa roduista tarvitsee säännöllistä pesua ja trimmausta. Perushoitoon tarvitaan harja, kynsisakset sekä mahdollisesti silmien ja korvien puhdistusaine ja vanulappuja sekä shampoota turkin pesua varten. Koira tarvitsee myös pedin ja ruokailuastiat sekä valjaat tai kaulapannan.

Nyt saa haukkua

lemmikit tuotteet

Koiran toilettipussista löytyy voidetta tassuille, suihketta korviin ja puruleluja hampaiden puhdistukseen. Leikki ja liikunta ovat osa hyvinvointia.

Koiran Pirkka Dental -hammastikku 4 x 140 g, koiran NousNous-korvasuihke 14,10 €, Dagsmark Mellilä kana-riista-makupala 100 g, koiran NufNuf-nahkalelu kirahvi 9,99 €, koiran NufNuf- aktivointilelu huopapallo 6,99 €, Hownd-hamppuvoide aikuiselle koiralle 9,95 €, Hurtta Casual -köysi-talutin 180 korppi 34,20, € ja Flexi new comfort -talutinnauha M 25 kg 5 m, 32,50 €, K-Citymarket.

Kehrääville kateille

Kissat ansaitsevat hyvää ruokaa ja tyylikkään veskin.

kissantuotteet

*Dagsmark Petfoodin kissanruoat on valmistettu Suomessa ja suomalaisista raaka-aineista. Kissan Dagsmark Ilves -kuivaruoka sisältää kanaa ja kananrasvaa. Kissan aktivointilelu käynnistyy kosketuksesta ja sätkii aidon näköisesti. Lelu tuoksuu kissanmintulta. Elektroninen Best Friend Flipper kissanlelu 14,29 €. Heiluriovinen kissanvessa on helppo-kulkuinen, ja sen aktiivihiilisuodatin pitää ympäristön hajuttomana. Syvässä laatikossa kissalla on tilaa kuopia, 14,99 €. Best Friend Private hiekkalapiolla siivoat kiinteät paakut ja jätökset hiekkalaatikosta. Lapion pohjassa oleva rei’itys säästää hiekkaa. 1,89 €, K-Citymarket. *

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 11/2022

JULKAISTU   31.10.2022TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Viola Minerva Virtamo, Getty Images ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?