paakirjoitus Anne Hujala

Joulurauha ruokapöydässä

”Joulupöydässä erilaisten toiveiden toteuttaminen ei ole keneltäkään toiselta pois”, sanoo Anne Hujala Pirkan pääkirjoituksessa.

JOULUNVIETTOPORUKKAMME ON vuosien myötä kasvanut. Mukaan on tullut oman perheen ja lasteni lisäksi veljen perhettä sekä miehen perhettä.

Nykyisin meitä on jouluisin koossa tusinan verran ihania ja rakkaita ihmisiä, jotka kaikki ovat aika lailla erilaisia. Periaatteena on, että jokainen tuo joulupöytään jotakin.

Minä varmistan, että kinkku on kotimainen. Kalaa on tarjolla monessa muodossa, ja sen vastuullisuus on tärkeää. Porukan vegaani on tutustuttanut meidät porkkalaan, vegaaniseen porkkanaloheen.

NUOREMPI TYTTÄRENI odottaa suosikkiruokaansa sushia, vanhempi taas ei voi kuvitella joulua ilman imellettyä perunalaatikkoa. Jälkiruoka tehdään vegaaniseksi, jotta kaikki voivat syödä samaa.

Joulupöydän ruoista käydään keskustelua etukäteen perheen WhatsAppissa, mutta ihan kaikki ostokset eivät herätä samanlaisia intohimoja. Myönnän, etten itse aktiivisesti ehdi miettiä esimerkiksi joulukukkien tai -suklaan vastuullisuutta.

Ajattelen, että kun hankin ne K-kaupasta, joku on miettinyt niiden vastuullisuuden etukäteen puolestani. Työni takia tiedän, että näin myös tapahtuu.

Kaikki tämä yhdessä luo meille aika erikoisen ja monipuolisen joulupöydän, jossa kaikkien ajatukset yhdistyvät. Erilaisten toiveiden toteuttaminen ei vähennä tai heikennä mitään tai ole keneltäkään toiselta pois – kyse on välittämisestä ja vastuullisuudesta.

Siitä, että kaikkien toiveita kunnioitetaan. Eikä kenenkään edes tarvitse sen kummemmin stressata joulusta. Ihanaa, perinteikästä tai uudenlaista joulua meille kaikille!

Saanko esittäytyä

Anne Hujala, K-Supermarket-ketjun johtaja.

Arjessa tärkeintä

Lasten kanssa oleminen. Monipuolinen liikunta on tärkeää niin fyysisesti kuin henkisesti.

Tulevaisuudessa toivon

Että vastuulliset valinnat nähtäisiin yhä useammin mahdollisuuksina.

JULKAISTU   2.12.2019TEKSTI   Anne Hujala, K-Supermarket-ketjun johtajaKUVAT   Miikka Pirinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?