Niksi-Pirkka sticker

Joko tunnet uuden tavan hankkia auto? 

Uutta autoa ei tarvitse omistaa, vaan sen voi hankkia yksityisleasingilla. Poimi vinkit, joilla pääset alkuun!

Mitä yksityisleasing tarkoittaa?

Yksityisleasingillä voi hankkia uuden tai uudehkon henkilöauton käyttöön palveluna. Asiakas maksaa valitsemastaan palvelukokonaisuudesta kiinteää kuukausimaksua, jonka suuruuteen vaikuttavat auton malli ja varustelu, sopimuskauden pituus ja ajomäärä sekä palvelupaketin laajuus.

Esimerkiksi K-Autolla on tarjolla kolme yksityisleasing-pakettia. Kevyin niistä sisältää auton varusteineen, kesä- ja talvirenkaat sekä rahoituskulut. Kattavimpaan pakettiin kuuluvat myös muun muassa huollot ja tekniset korjaukset, renkaiden kausivaihdot ja uusinnat sekä sijaisauto huoltojen ajaksi. Vain vakuutus, auto pesut, polttoaineet tai sähköt sekä vuosittainen ajoneuvovero on maksettava erikseen.

Mitkä ovat yksityisleasingin edut?

Yksityisleasingillä kuka tahansa ajokortillinen voi hankkia auton helposti ja riskittömämmin. Auton arvon alenemisesta ei ole huolta, autoilun kulut ja kustannukset on helppo laskea etukäteen, eikä auton hankkimiseen tarvita käsirahaa tai suurta lainaa.

Pelkällä kuukausimaksulla saa käyttöönsä uuden tai uudehkon, turvallisen ja juuri itselle sopivan auton.

Mitä tapahtuu, jos auton kolaroi?

Asiakas vastaa siitä, että auto pysyy leasingkauden ajan hyvässä kunnossa. Vahinkojen varalle asiakkaan tulee aina ottaa täyskaskovakuutus. Esimerkiksi kolaritilanteissa vakuutus korvaa vahingot ja asiakkaan maksettavaksi jää vain vakuutuksen omavastuuosuus.

Mitä tapahtuu, kun leasingkausi päättyy?

Asiakas palauttaa ajoneuvon sovittuun paikkaan palautustarkastusta varten. Esimerkiksi K-Autossa tiedustellaan hyvissä ajoin ennen leasing-kauden päättymistä halukkuutta uuden auton tilaamiseen tai nykyisen auton leasingkauden jatkamiseen. Kun tilaa uuden auton hyvissä ajoin, sen saa käyttöön vanhan sopimuksen päätyttyä.

Leasingkausi on uusilla autoilla tyypillisesti 3–4 vuotta ja käytetyillä 6–24 kuukautta. Sopimuskauden pituutta ja vuotuisia ajokilometrejä voi matkan varrella tarvittaessa muuttaa. Tämä vaikuttaa myös kuukausikuluihin.

PRO-VINKIT ANTOI

Mika Lehmuskallio, K-Autolla leasingin operatiivisista toiminnoista vastaava johtaja.

Lue lisää:

JULKAISTU   2.6.2024TEKSTI   Tuomas LehtonenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)