Niksi-Pirkka sticker

Anni ja Topi Miettinen: Supervoimana saumaton tiimityö

”Tässä työssä tapaa niin paljon ihmisiä, että intuitio on kehittynyt aika tarkaksi ja hyväksi", kertovat K-Citymarket Kolmisopin kauppiaat Anni ja Topi Miettinen.


Tämän oivalsin

Aitoudesta

Kauppiuus oli yhteinen haaveemme. Opiskelimme molemmat Vaasan yliopistossa kauppatieteitä ja tapasimme siellä. Yhdentoista yrittäjävuoden arvokkaimpana oppina on ollut se, että aina on oltava aito oma itsensä, myös esihenkilön roolissa. Pitää rohkeasti sanoa, jos jotain ei osaa, ja kerätä ympärilleen taitava henkilökunta. Siinä on voimaa.

Alkuun yritimme tehdä kaiken itse, mutta opimme pian, että vastuuta kannattaa jakaa. Se kertoo luottamuksesta. Meistä Topi kiertää aamupäivän aikana juttelemassa kaikkien työntekijöiden kanssa. Hän aistii fiiliksiä, tekee havaintoja ja jututtaa myös asiakkaita.

Virheistä

On tärkeää korostaa, että epäonnistumiset ovat sallituja. Jos virheitä pelätään liikaa, uusia asioita ei koskaan uskalleta kokeilla. Kokeileminen ja vastuun antaminen ruokkivat onnistumisia ja auttavat ihmisiä löytämään omat vahvuutensa. Silloin voidaan tehdä tarvittavia muutoksia ja kehittyä yhdessä. Olemme molemmat avoimia ja uskomme, että näin saamme avoimuuden helpommin esiin myös muissa ihmisissä.

Parisuhteesta

Topi: Teen lapsille aamiaisen, lähetän heidät kouluun ja aloitan työt sen jälkeen. Anni taas menee kaupalle hyvissä ajoin ennen sen aukeamista. Stressinsietokykymme on kehittynyt melkoisesti yhteisten kauppiasvuosiemme aikana. Uusi tilanne otetaan vastaan rauhallisesti ja sen jälkeen mietitään ratkaisua. Annin vahvuus on organisointikyky. Kaikki päivät ovat erilaisia, mutta Anni osaa pitää paketin kasassa.

Anni: Tämä on perheyritys, ja työskentelemme rinta rinnan. Molempien vahvuudet ja sitä myötä myös ammatillinen työnjako ovat muodostuneet selkeiksi. Toisen tuntee jo aika hyvin, ja yhteispeli on vahvaa. Topin vahvuuksia ovat positiivinen asenne ja periksiantamaton luonne. Hän ei jätä mitään kesken.

Kuopiolaisista

Saimme kuin saimmekin avattua täysin uudistetun kauppamme marraskuun puolivälissä aivan alkuperäisessä aikataulussa. Monet asiakkaat tulivat kiittämään meitä ponnisteluista ja tsemppaamaan henkilökuntaa. Asiakasuskollisuus näkyy, vaikka remonttiaika olikin haastavaa.

Oma kauppa on monelle tärkeä, ja tämä on hyvin perinteikäs kauppapaikka Kuopiossa. Monet ihanat vakioasiakkaat ovat käyneet täällä kaupan avaamisesta asti. Toiveita tulee paljon, ja saamme paljon palautetta. Asiakkaat tietävät, että kuuntelemme herkällä korvalla.

Liikkumisesta

Topi: Yritän liikkua mahdollisimman paljon erityisesti talvella, koska tykkään hiihtämisestä ja laskettelusta. Pojan kanssa käymme myös kalassa ja veneilemässä. Teemme paljon asioita yhdessä perheenä ja keskitymme nauttimaan arkisista asioista.

Anni: Kuskaan alakouluikäisiä lapsiamme lähes joka ilta eri harrastuksiin, joten hyödynnän sen ajan käymällä välissä esimerkiksi juoksemassa. Sauna on meidän juttumme, ja se lämpiääkin monena iltana viikossa. Avantoon pääsee suoraan omasta rannasta. Se on huikeaa!

KUKA?

Anni, 39, ja Topi, 41, Miettinen K-Citymarket Kolmisopesta Kuopiosta ovat toimineet K-kauppiaina vuodesta 2011. Perheeseen kuuluu kaksi alakouluikäistä lasta.

JUURI NYT

Uudistettuun kauppaan avattiin K-ryhmän suurimpiin kuuluva verkkokaupan noutopiste.

Pirkka-lehti 1-2/2023

JULKAISTU   25.1.2023TEKSTI   Juha RiihimäkiKUVAT   Matias Honkamaa

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?