Niksi-Pirkka sticker

Anna Ahlholm: Pipoja bongailemassa

Superyellow’n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Anna Ahlholm valmisti yrityksen ensimmäiset pipot koulun myyjäisiin. Miten idea syntyi?


Tuotteen takana

”Idea Superyellow-pipoista syntyi vuonna 2006 Taideteollisen korkeakoulun lopputyönä. Halusimme kahden opiskelukaverini kanssa suunnitella tuotteita, jotka kestävät aikaa ja ovat monikäyttöisiä. Kokemusta yrittäjyydestä meillä ei ollut, mutta intoa sitäkin enemmän.

Allekirjoitimme ensimmäisen liiketilamme vuokrasopimuksen ennen kuin yrityksellämme oli vielä edes nimeä. Tilan vuokraamisen jälkeen tarvitsimme nimen, joka kuvastaisi sitä energiaa ja rohkeutta, jota meillä yritystä perustaessa oli. Superyellow-nimi syntyi opiskelijaruokalan pöydässä intensiivisen aivoriihen tuloksena.

Valmistimme ensimmäiset pipot koulumme joulumyyjäisiin. Ompelimme ja painoimme niitä yötä myöten. Alussa tuotteissamme oli kuvioita, mutta ajan mittaan tyyli on muuttunut pelkistetymmäksi. Silti perusta on pysynyt samana: panostamme laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin ja kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa. Meille on aina ollut tärkeintä, etteivät pipomme ole kertakäyttötavaraa.

Kiinnitän usein huomiota ihmisten päähineisiin, ja onkin ollut mielenkiintoista bongailla kadulla oman merkin pipoja ihmisten päissä. Välillä on sattunut hauskoja kohtaamisia, kun katseeni on ollut naulittuna pipoon, enkä ole huomannut hymyilevän tuttavani kasvoja sen alta.

Tuotteitamme myydään jo 11 maassa. Se on hienoa, sillä kansainvälistyminen on ollut tavoitteenamme alusta lähtien. Vaikka olen jo tottunut näkemään pipojamme kauppojen hyllyillä, minun tekee aina mieli mennä järjestelemään niitä omasta mielestäni vieläkin paremmin.

Jos saan antaa yhden vinkin Superyellow- pipon omistajalle, se kuuluu näin: muista säilyt-tää pipoa turvallisesti kodin hattuhyllyllä. Olemme nimittäin saaneet useammankin asiakaspalautteen siitä, että myös perheen karvaiset kaverit rakastavat pipojamme ja niiden tupsuja.”

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 11/2022

JULKAISTU   27.10.2022TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Kaisu Kaplin

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?