lastenhuone1

Ajaton lastenhuone

Käytännöllistä, kaunista ja kestävää. Suunnittele lastenhuone asukkaan näköiseksi ja toiveita kuunnellen siten, ettei sitä tarvitse uudistaa muutaman vuoden välein.

Leikki-ikäisen huoneessa luomistyön välineet, kynät, piirustuspaperi ja liitutaulu, ovat esillä. Tee kynien ja pientavaroiden säilytyspaikka kierrätetyistä alumiinipurkeista ja puulevystä. Maalaa osat sisustusmaalilla ja kiinnitä purkit kuumaliimalla levyyn. Niittaa suuri piirustuspaperi puurimaan, rulla roikkuu riman päistä lähtevien narujen päistä.

Kaunis ja muuttuva

Tapetti luo tunnelmaa ja kodikkuutta. Tapetin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että se sopii kaiken ikäisille. Tapettiin voi yhdistää paljon erilaisia värejä, joita vaihtamalla huone uudistuu tapetin pysyessä samana. Kestävä kaappi palvelee läpi ikäkausien. Liitutaulumaalilla maalattu mdf-levy on kuin vuoteenpääty. Napakat kuminauhat pitävät kuvat paikoillaan, reunoja kiertävä lista tekee levystä taulumaisen.

lastenhuone3 web

Simppelin tyylikäs

Nuoren huoneessa ohjeeksi on hyvä ottaa yksinkertainen tyyli ja muutama juju. Alaosan värisävyn voi helposti vaihtaa toiseksi, jos niin mielii. Rajakohtaan tehtiin mustalla teipillä kaupunkisiluetti. Harmaa-valkoinen väritys on sopivan raju teinille ja helppo pohja mille vain värimaailmalle. Seinäpinta on täytetty kivoilla ja käytännöllisillä esineillä, jotka luovat tilaan fiilistä. Katon raja on hyvä säilytystila kirjoille. Sinne voi asettaa huonetta kiertävän hyllyn. Pieni ruoka-pöytä toimii hyvin myös koulupöytänä.

lastenhuone2

Piristystä perusväreihin

Harmaa-valkoinen väritys on tyylikäs vainta nuoren huoneeseen. Se on myös helppo pohja mille tahansa värimaailmalle. Seinään on mustalla teipillä totetettu kaupunkisiluetti. Lakkakerroksella suojattu tapetti elävöittää vaaleita pintoja, kuten kaapin ovia.

lastenhuone2 web

Vinkkejä lastenhuoneeseen:

 • Lastenhuoneen on hyvä olla helposti muunneltava lapsen kasvaessa. Maalipinnat on helppoa ja edullista uudistaa maun muuttuessa. Seinän värin voi valita sellaiseksi, että eri värikombinaatioilla (kalusteet, tekstiilit ja somisteet) huoneeseen saa luotua uuden tunnelman ja tyylin.
 • Jos haluat lastenhuoneeseen tapettia, kannattaa valita kuosi, jonka kanssa voi elää pidempään. Prinsessa- tai autokuosisen tapetin voi tapetoida vaikka irtolevylle, joka ruuvataan taulumaisesti seinään kiinni. Näin lyhyen aikaa suosikkina olevaa tapettia saa huoneeseen hieman pienemmässä mittakaavassa ja suhteellisen pienellä rahalla.
 • Pölyämättömät matot ja tekstiilit ovat parhaita, koska lastenhuoneessa on paljon pölyä kerääviä leluja ja kirjoja. Helposti pestävät puuvillatekstiilit ovat suositeltavia.
 • Yleensä näyttää hyvältä ettei suuria kuoseja ole liikaa, koska huoneessa on jo muutenkin paljon tavaraa ja värejä.
 • Pidä leikki-ikäisen huoneessa kalusteiden turvallisuus mielessä. Kaappi kannattaa pultata seinään, jos on vaarana, että se kaatuu lapsen kiipeillessä sen päälle. Aivan pienen huoneessa jalkalamppu ei ehkä ole suositeltavin.
 • Huomioi hyvä ja riittävä valaistus. Kattovalaisin on yleisvalo, sen lisäksi pitää olla lukuvalo ja kenties koristevalaisin tai valosarja sisustuselementtinä. Valo antaa myös turvan tunnetta.
 • Jos et halua uudistaa kalustusta muutaman vuoden välein, kannattaa valita kalusteita, joita ei ole suunniteltu varta vasten lapsille. Laadukas ja tyylikäs kaappi, tuoli tai työpöytä on niin ajaton, että lapsi voi ottaa sen mukaan vaikka muuttaessaan omaan kotiin.
 • Hyvä runkopatja on varsin pitkäikäinen, kun siihen yhdistää hyvän sijauspatjan, jonka päälle tulee koneessa pestävä patjansuojus. Hyvä hygienia pidentää tuotteiden elinikää.
 • Lasten huoneissa säilytykseen kannattaa kiinnittää huomiota. Kun kaikelle on paikka, on järjestystä helpompi pitää yllä.
 • Ota katonraja käyttöön asettamalla sinne hyllylevy niitä tavaroita varten, joita ei ihan koko ajan tarvitse. Naulakot ja koukut ovat hyviä, sillä lattialla kannattaa pitää mahdollisimman vähän tavaraa.
 • Lastenhuoneisiin kertyy helposti paljon tavaraa. Silloin tällöin tehty karsinta helpottaa arkea.
JULKAISTU   31.7.2018TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?