Niksi-Pirkka sticker

5 kysymystä kylppärin pikapäivityksestä

Kylpyhuoneen ilmeen voi päivittää pienelläkin budjetilla. Uusi hana, kohennettu valaistus ja kaakelimaali tekevät ihmeitä.

1. Miten valaistuksen voi uusia helposti ja edullisesti?

Valaistus vaikuttaa kylppärin ja wc-tilojen tunnelmaan ratkaisevasti. Jo valaistu peili tai moderni peilikaappi tekevät ihmeitä. Myös vanhan muovivalaisimen vaihto nykyaikaiseen plafondiin muuttaa tunnelmaa. Kosteaan tilaan löytyy myös pistotulpalla varustettuja led-valonauhoja. Sellaisen voi asentaa ilman sähköasentajaa – kiinteiden valaisimien vaihto tulee sen sijaan jättää ammattilaisille. Suunnittelussa kannattaakin huomioida, ettei kaikkia muutoksia ole mahdollista toteuttaa ilman perusteellista remonttia.

2. Mitä pitää huomioida, jos haluaa vaihtaa hanan?

Vanhan perushanan vaihto näyttävämpään malliin tuo kylppäriin tyylikkään säväyksen. Musta on tämän hetken suosikkiväri, mutta myös erilaiset metallivärit kuten messinki ovat pinnalla. Jos haluat säästää käyttökuluissa, valitse hana, jossa on alhainen vedenvirtaama.

Hanan voi vaihtaa itsekin, jos tietää, mitä tekee. Varminta on kuitenkin kääntyä ammattilaisen puoleen.

3. Miten laatoitus päivitetään ilman isoa remonttia?

Vaihtoehdot ovat kaakelimaalit ja märkätiloihin sopivat sisustuslevyt. Kaakelimaali on hyvä vaihtoehto silloin, kun vedeneristys on kunnossa ja seinälaatat ehjät. Seinälle ja lattioille löytyvät omat maalinsa. Lue käyttöohjeet huolellisesti ja aloita työ pesemällä laatat maalaripesulla ja poistamalla vanhat silikonisaumat. Maalikerroksia tarvitaan 2–3.
Sisustuslevyt ovat seinäpaneeleja, jotka voidaan asentaa suoraan koolaus-, levy- tai betoniseinään. Niitä ei voi kuitenkaan asentaa laatoituksen päälle. Pinta kestää suoran vesisuihkun ja suuretkin lämpövaihtelut. Saumausta, pohjustusta ja höyrysulkua ei tarvita, ruuvit ja liima riittävät.

4. Miten saan uudistettua katon helposti?

Kellastunut katto raikastuu maalilla. Valkoinen ei ole ainoa värivaihtoehto, testaa vaikkapa hennon vaaleanpunaista väriä.

5. Mitä muita sisustusratkaisuja löytyy?

Pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat tunnelmaan. Vaihda allaskaappien vetimet tai maalaa vanhat ovet. Myös tekstiilit, avohyllyt ja viherkasvit tuovat viihtyisyyttä. Tarroilla kiinnitettävillä seinäkoukuilla ja wc-paperitelineellä syntyy nopea päivitys ilman reikien poraamista.

Vinkki: Saunan pikapäivitys onnistuu edullisesti sävytetyllä saunavahalla. Kysy K-Raudasta vahan sävytysvaihtoehdoista.

Pro-vinkit antoivat K-Raudan asumisen ja remontoinnin tuotepäälliköt.

JULKAISTU   23.1.2024TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?