Niksi-Pirkka sticker

5 kysymystä grillin valinnasta

Grilliosastolla iskee helposti tenkkapoo: mikä kymmenistä malleista olisi se oikea? Kysyimme puolestasi grillin hankinnan tärkeimmät kysymykset.

1. Milloin on aika hankkia uusi grilli?

Huomioi aina turvallisuus, kun grillaat. Jos grilli ei tahdo pysyä pystyssä tai sen pohja on palanut tai palamaisillaan puhki, grillaaminen ei ole enää turvallista.

Kaasugrillien polttimia voi sen sijaan yleensä uusia, K-Rautojen valikoimista löytyy polttimia moniin malleihin. Grillin säännöllinen puhdistaminen ja huolto pidentävät huomattavasti polttimien elinikää.

Grillin päivittämistä kannattaa harkita myös silloin, jos se on esimerkiksi väärän kokoinen tai tehoton.

2. Kuinka paljon grillit maksavat?

Hintahaarukka on todella laaja. Käyttötarve vaikuttaa siihen, kuinka paljon grilliin kannattaa laittaa rahaa kiinni: onko kyseessä rakas harrastus vai grillaatko vain silloin tällöin?

Jos toiveenasi on pitkäikäinen grilli, satsaa laadukkaisiin materiaaleihin. Esimerkiksi emaloitu teräspinta on kestävämpi kuin pulverimaalattu teräs.

Laadukkaiden hiiligrillien hinnat alkavat 100 eurosta. Kaasugrillien myydyin hintaluokka on 300–500 euroa. Sillä saa jo tasokkaan grillin.

3. Millainen malli sopisi minulle?

Puuhiilillä grillaaminen on perinteinen grillaustapa, jolla ruokaan saa savun aromeja. Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, valitse sähkögrilli tai kaasugrilli, jolla grillaamisen aloittaminen on helpompaa.

Pellettigrillissä yhdistyvät hiiligrillin ja kotiuunin ominaisuudet: ruokaan tulee savuisia aromeja, mutta grilli on myös helppokäyttöinen. Keraamiset kamadogrillit ovat monipuolisia, niillä voi grillata, paistaa pizzaa ja savustaa. Savustaminen on yksi viime vuosien suurista grillaustrendeistä.

Pizzauunit ovat uusin ja todella suosittu lisä grillivalikoimiin.

4. Minkä kokoinen grilli kannattaa hankkia?

Mieti, kuinka monelle henkilölle on tarkoitus kokata. Grillaatko vain perheellesi vai vieraillekin? Jos puntaroit kahden koon välillä, valitse isompi.

5. Millä välineillä pääsen alkuun?

Huoltoa varten tarvitset puhdistusainetta ja harjan. Suojapeite on usein tarpeen, etenkin silloin, jos säilytät grilliä taivasalla. Tarvitset todennäköisesti myös grillipihdit ja -lastan, marinadisudin, grillauskäsineet ja patalapun.

PRO-VINKIT ANTOI

tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto K-Raudasta.

Lue lisää:

JULKAISTU   5.6.2023TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?