PI0119 kauneus Viola Virtamo

Tummat silmänaluset ja silmänympärysihon hoito

Herkän silmänympärysihon hoito ei ole iästä kiinni. Ratkaisevinta on löytää ongelmaan oikea ratkaisu.

Silmänympärysihon hoidossa iällä ei niin suurta merkitystä kuin usein luullaan. Tärkeintä on määrittää oman ihon haasteet ja etsiä siihen sopivin ratkaisu. Yleisimmät herkän silmänympärysihon ongelmat ovat silmänalusten tummuus, turvotus, kuivuus ja juonteet.

Silmänalusten turvotukseen kannattaa käyttää kevyitä, geelimäisiä tuotteita. Tumma silmänympärysiho puolestaan kaipaa valoa heijastavaa pigmenttiä sisältäviä tuotteita.

Kuiville ja juonteikkaille silmänalusille sopivat voimakkaammin hoitavammat anti-age -tuotteet. Ne ovat tuhdimpia ja korjaavampia voiteita, joten niitä ei kannata käyttää turhaan. Näitä tuotteita voi käyttää kuuriluontoisesti tietyn aikaa.

Yöksi eri tuote kuin päivällä

Useat silmänympärysiholle tarkoitetut tuotteet ovat niin sanottuja monitoimituotteita ja sopivat myös herkälle iholle.

Joissakin silmänympärystuotteissa on rullapää, jolla tuotetta voi levittää helposti. Tuotteen pyörivä metallinen pää myös viilentää ja kirkastaa ihoa, erityisesti jos sen säilyttää jääkaapissa.

Jos silmänaluset turpoavat, mutta ovat myös kuivat ja juonteikkaat, voi olla hyödyllistä käyttää kahta erilaista silmänympärystuotetta. Silloin silmäalusille levitetään yöksi tuhdimpaa voidetta, mutta päivän ajaksi laitetaan kirkastava silmänympärystuote meikin alle.

Tummat silmänaluset voi myös peittää meikkituottein ja ohjata valo oikeaan kulmaan valokynällä.

Elintavoilla on merkitystä kauneudenhoidossa. Runsas vedenjuonti, riittävä uni ja terveelliset ruokailutottumukset vaikuttavat myös silmänympärysihoon.

Lähde: Kosmetologi Eva Salventerä

Tummat silmänaluset ja muita haasteita

Erityisesti talvinen sää kuivattaa ja rasittaa ihoa. Valitse silmänympärysvoiteesi ihosi tarpeisiin, ja sen herkkyys huomioiden.

Runsaan vedenjuonnin ja yöunien lisäksi silmänalusten tummuus vaatii säännöllistä hoitoa. Lavera Illuminating Eye Cream hoitaa häivyttää silmänympärysihon tummuutta. Kevyt, suomalaisen lakan ja C-vitamiinin yhdistelevä Lumene Valo Nordic-C Bright Eyes All-in-One Eye Treatment kirkastaa kastsetta ja sopii tummuuden vähentämiseen.

Korjaavat anti-age tuotteet L'Oréal Paris Revitalift Cica Cream Anti-Age ja Nivea Q10 Anti-Wrinkle Eye Cream ovat voimakkaampia hoitavuudeltaan.

Korealaisen ihonhoidon perinteitä edustavissa Missha-tuotteissa käytetään myös luonnon omia raaka-aineita. Missha Vitality Time Revolution Eye Cream -silmänympärysvoide kiinteyttää ihoa.

Toimituksen testaamma yön yli pidettävä koko kasvoille tarkoitettu Missha Pure Source -Pocket kasvohoito todella kosteuttaa ihoa ja lisää sen kirkkautta. Paketista riittää voidetta useammaksi yöksi.

Lue lisää:

JULKAISTU   29.9.2020TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Jirina Alanko ja valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?